Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: Πολεμικές τέχνες με φόντο τα πανέμορφα νερά της λίμνης

Στα Ιωάννινα, ο κ. Θεόφιλος Γκίτσας, γενικός αρχηγός Σπάρτακου, κάνει ασκήσεις τζούντο με θέα τα πανέμορφα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων, όπου διεξάγεται ένα προπονητικό camp για παιδιά από τζουντόκα παγκόσμιους πρωταθλητές.

Πρόκειται για το 1ο  διεθνές τουρνουά τζούντο που διεξήχθη στις 29-30 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από ελληνικούς και ξένους συλλόγους. Αυτές τις ημέρες, 1-5 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο πενθήμερο φεστιβάλ τζούντο, με τη συμμετοχή παγκόσμιας κλάσης Γάλλων προπονητών.

Όπως είπε ο κ. Γκίτσας, ο Α.Ο. Σπάρτακος Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1984 από άτομα με αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικότερα, τα βαρέα αθλήματα. Έτσι έχει τμήματα τζούντο, Άρσης Βαρών, Πάλης αλλά και Σίβου και Μπάσκετ. Το τμήμα του τζούντο, ήταν το πρώτο που ενεργοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 1984, από τον Χρήστο Μπούτνιοκ (πρώτο προπονητή του τμήματος του συλλόγου) και τον Θεόφιλο Γκίτσα.
     Το τζούντο που προέρχεται από το Ζίου Ζίτσου, είναι μία πολεμική τέχνη που έχει γίνει πλέον ολυμπιακό άθλημα, το οποίο ήρθε στην Ελλάδα από την Ιαπωνία το 1984, δίνοντας διέξοδο και ευκαιρία στους νέους να ασχοληθούν με ένα άθλημα το οποίο μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και περισσότερο γνωστό και αγαπητό σε όσους αποφασίζουν να ασχοληθούν με αυτό.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή