Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο Δήμαρχος Ζίτσας στο «πλευρό» του Δήμου Πωγωνίου που διεκδικεί την καθιέρωση του επίσημου εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με ανοιχτή επιστολή του εκφράζει τη στήριξή του, στο Δήμο Πωγωνίου που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεκδικεί την καθιέρωση του επίσημου εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας τονίζει πως θεωρεί παράληψη της πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια να μη μεταφέρει τον επίσημο εορτασμό του έπους του ’40 στα μαρτυρικά χώματα του Καλπακίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πωγωνίου που αποτέλεσαν το «θέατρο» σφοδρών συγκρούσεων στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου .

Οι άνδρες της VIII Μεραρχίας με απαράμιλλο σθένος και αυτοθυσία καθήλωσαν τις ιταλικές δυνάμεις πραγματοποιώντας το δικό τους άθλο γράφοντας με το αίμα τους χρυσές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας“, επισημαίνει.

“Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας θα καταθέσω πρόταση ώστε το Σώμα με ψήφισμά του να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλετε και να δικαιωθεί το διαχρονικό αίτημα όχι μόνο των Πωγωνησίων αλλά και όλων των Ηπειρωτών“, καταλήγει ο δήμαρχος Ζίτσας.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή