Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει την Παλαιστίνη

Σαφή θέση υπέρ της Παλαιστίνης πήρε η δημοτική αρχή Ιωαννίνων στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο μείζον αυτό θέμα, υπογραμμίζοντας πως «η σύγκρουση στην Παλαιστίνη είναι μια τραγική ιστορία ανθρώπινου πόνου και αδικίας που διαρκεί εδώ και δεκαετίες».

«Ο παλαιστινιακός λαός έχει υποφέρει από την κατοχή, τη βία, την προσφυγιά και την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του», υπογράμμισε ο Θωμάς Μπέγκας. Και πρόσθεσε πως οι εικόνες των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ανασφάλειας, οι οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους, και οι καθημερινές προκλήσεις της ζωής υπό κατοχή μας συγκλονίζουν όλους».

Τέλος, ανέφερε πως η «κατάσταση στην Παλαιστίνη, ειδικά στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, χαρακτηρίζεται από συνεχιζόμενη βία, στρατιωτικές επιχειρήσεις, και σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις. Υπάρχει μια σειρά από επιχειρήματα και απόψεις που υποστηρίζουν ότι η μεταχείριση των Παλαιστινίων από την κυβέρνηση Νετανιάχου πλησιάζει ή ισοδυναμεί με γενοκτονία», ανέφερε. Η χρήση του όρου γενοκτονία βέβαια σε σχέση με την κατάσταση στην Παλαιστίνη είναι θέμα έντονης πολιτικής και ακαδημαϊκής συζήτησης, κατέληξε ο κύριος Μπέγκας.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή