Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

“Όχι” της Επιτροπής Περιβάλλοντος για δύο ΜΠΕ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Την πρώτη της συνεδρίαση για τη νέα Περιφερειακή περίοδο πραγματοποίησε  σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Της Επιτροπής προεδρεύει ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος,  κ. Βασίλειος Γοργόλης, ενώ Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε  με την έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Κορωναίος.

Ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, με την Επιτροπή Περιβάλλοντος να γνωμοδοτεί αρνητικά για δύο ΜΠΕ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγκεκριμένα:

Α. Για το έργο: Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο «Κυψέλη», εγκατεστημένης ισχύος 1,18 MW, λαμβάνοντας υπόψη την Αρνητική εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις  της Τ.Κ. Κυψέλης και φορέων της περιοχής.

Β. Για το έργο Αιολικό Πάρκο, ισχύος 57,60 MW , και των συνοδών του έργων, στη θέση «Ζυγαριά», Δ.Ε. Σελλών, Δήμου Δωδώνης , Π.Ε. Ιωαννίνων & Δ.Ε. Παραμυθιάς και Δ.Ε. Σουλίου, Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το οποίο επίσης υπάρχει αρνητική εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και αρνητικές γνωμοδοτήσεις των αντίστοιχων Δήμων.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβανόταν και η συζήτηση του φακέλου της ΜΠΕ για μικρό υδροηλεκτρικό στον Καλλαρυτικό, η οποία   αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Μελετητή.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή