Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όπλο και κράνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της Παμβώτιδας

spot_img

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα που έρχονται στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια του υποβρύχιου καθαρισμού της λίμνης Παμβώτιδας.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς επισκέφθηκε την περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, οι δύτες ανέσυραν ένα βρετανικό αυτόματο τυφέκιο, καθώς και τέσσερα κράνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τρία γερμανικά και ένα ελληνικό. Παράλληλα, από τον πυθμένα απομακρύνθηκε ακόμη μία εξωλέμβια μηχανή.

Μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από τον βυθό περισσότερα από 120 κυβικά μέτρα απορριμμάτων, συνολικού βάρους περίπου 45 τόνων, μεταξύ άλλων πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, λάστιχα, ξύλα και εξαρτήματα μηχανών.

Οι εργασίες συνεχίζονται σταδιακά σε διαφορετικά τμήματα της λίμνης, ενώ μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων φάσεων θα έχει καθαριστεί έκταση αντίστοιχη με περίπου 20 γήπεδα ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το έργο, προϋπολογισμού 744.720 ευρώ, υλοποιείται σε συνεργασία του ΟΦΥΠΕΚΑ με τον Δήμο Ιωαννιτών, μετά από σχετική πρόταση του Γιώργου Αμυρά προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή