Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών για συνάντηση ελληνικών πόλεων-πιλότων για την κλιματική ουδετερότητα

Ο Δήμος Ιωαννιτών αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση συνάντησης των ελληνικών πόλεων-πιλότων για την κλιματική ουδετερότητα στα Ιωάννινα, με στόχο την προώθηση της κλιματικής ουδετερότητας και την ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών στο πλαίσιο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων.

Στις 4 Ιουλίου, οι αντιπροσωπείες των πόλεων θα συναντηθούν για να διαμορφώσουν κοινές στρατηγικές και να διεκδικήσουν αποτελεσματικότερα χρηματοδοτήσεις από το κεντρικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, σε δηλώσεις του επεσήμανε τη σημασία της πολιτικής και τεχνοκρατικής συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων της κλιματικής ουδετερότητας, ενώ τόνισε την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή των δημοτών και τη διαμόρφωση ρεαλιστικών σχεδίων δράσης.

Η πρωτοβουλία του Δήμου έρχεται ως απόρροια της συμμετοχής του Δημάρχου, στην τρίτη ετήσια συνάντηση των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια, Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2024.

Εκεί, εκπρόσωποι από τις επιλεγμένες πόλεις παρουσίασαν την πρόοδο των έργων τους και αντάλλαξαν επιτυχημένες πρακτικές. Συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, κινητικότητας και δημόσιου χώρου, με στόχο τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου σχεδίου δράσης.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή