Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οροθετήθηκε η φωτιά στα Γλυκά Νερά – Προκλήθηκε από πτώση drone

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές για την μεγάλη φωτιά στα Γλυκά Νερά το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7).

Συγκεκριμένα, τα άτομα μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Παιανίας. Ένας εξ αυτών είναι χειριστής drone και εικάζεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε λόγω της πτώσης του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η φωτιά ξέσπασε στις 2.20 το μεσημέρι στην περιοχή των Γλυκών Νερών σε πευκόφυτο λόφο, κοντά στην περιφερειακή οδό του Υμηττού, ενώ μήνυμα στάλθηκε από το 112, ενώ κοντά στο μέτωπο δεν υπάρχουν σπίτια.

Το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά ήταν πίσω από το γήπεδο των Γλυκών Nερών και πάνω από το νεκροταφείο. Στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν, επτά ελικόπτερα και εννέα αεροσκάφη.

Το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι διευκολύνει τις προσπάθειες πυρόσβεσης, ενώ στα αρνητικά είναι ότι δεν υπάρχουν στο σημείο δασικοί δρόμοι. Ήδη μία ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, οι προσπάθειες πυρόσβεσης την είχαν περιορίσει σημαντικά και κυρίαρχο ζήτημα φαίνεται να είναι η αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάνει η αστυνομία στα Γλυκά Νερά και στην Αγία Παρασκευή για διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

  • Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)
  • Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)
  • Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή