Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Συνεχίζονται τα αυστηρά μέτρα για συνοδούς στο Χατζηκώστα

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19),  στο νοσοκομείο Χατζηκώστα θα ισχύουν έως και 29.02.2024 τα κάτωθι:

 

Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνοδοί:

• Από Δευτέρα έως Παρασκευή συστήνεται η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

• Σε ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια δομή υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος με τη χρήση rapid test.

• Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Υπενθυμίζεται  ότι, στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου,

Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-14:00

παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

• Η χρήση μάσκας συστήνεται στους χώρους του Νοσοκομείου, λόγω αύξησης των εποχικών  ιώσεων και  των κρουσμάτων covid-19

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή