Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αυστραλία: Μαγείρεψαν και έφαγαν κροκόδειλο που είχε επιτεθεί σε μικρά παιδιά

Μια απομακρυσμένη κοινότητα της Αυστραλίας πήρε εκδίκηση από ένα κροκόδειλο του αλμυρού νερού, σκοτώνοντας τον αφού θεωρείται ότι καταβρόχθιζε κατοικίδια και κυνηγούσε μικρά παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία της πόλης Μπούλα στην Βόρεια Επικρατειας της Αυστραλίας ανέφερε ότι ο κροκόδειλος «καταδίωκε και ορμούσε έξω από το νερό σε παιδιά και ενήλικες» και ότι «φέρεται επίσης να είχε φάει πολλά σκυλιά της κοινότητας».

Μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο αστυνομικός της Βόρειας Επικράτειας Άντριου ΜακΜπρίντ είπε ότι «η ουρά του έγινε σούπα, κάποια άλλα κομμάτια έγιναν μπάρμπεκιου, και κάποια άλλα τα έφαγαν αφού τα τύλιξαν σε φύλλα μπανάνας».

Τόσο τα είδη των κροκοδείλων του αλμυρού όσο και του γλυκού νερού προστατεύονται στην Αυστραλία, όπου το κυνήγι των ζώων έχει απαγορευτεί με ομοσπονδιακό νόμο από το 1971 – μια εποχή που η λαθροθηρία τα είχε οδηγήσει κοντά στην εξαφάνιση.

Οι αριθμοί τους έχουν αυξηθεί κατά τις δεκαετίες που ακολούθησαν, με τη Βόρεια Επικράτεια να φιλοξενεί σήμερα περίπου 100.000 κροκόδειλους, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Χιλιάδες ακόμη κροκόδειλοι είναι κατανεμημένοι στα βόρεια των γειτονικών πολιτειών Κουίνσλαντ και Δυτική Αυστραλία, αναφέρει το CNN.

Ο ιστότοπος της επικράτειας σημειώνει ότι οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού μπορεί να φτάσουν τα έξι μέτρα, να ζυγίζουν έως και έναν τόνο και «τρώνε σχεδόν τα πάντα».

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή