Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Χειροπέδες σε πέντε άτομα για μαστροπεία σε Τρίπολη και Καλαμάτα

Κύκλωμα μαστροπείας με έδρα τους την Καλαμάτα και την Τρίπολη που δραστηριοποιούνται τα μέλη δύο διαφορετικών συμμοριών, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Εις βάρος των πέντε συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας, κατ’ εξακολούθηση προαγωγή άλλων στην πορνεία και εκμετάλλευση των εσόδων της πορνείας άλλων, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Αξίζει να αναφερθεί πως για τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος, είχε προηγηθεί συστηματική αστυνομική έρευνα.

Η περαιτέρω διερεύνηση των στοιχείων οδήγησε στη διακρίβωση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη κατ’ επάγγελμα μαστροπεία, τουλάχιστον, από το Δεκέμβριο του 2023. Υπολογίζεται δε, ότι από την εγκληματική δράση τους είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 200.000 ευρώ.

Κύκλωμα μαστροπείας – Η πρώτη συμμορία

Σύμφωνα με πληροφορίες του tharrosnews.gr, η πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από τρεις Έλληνες ηλικίας 46, 52 και 63 χρονών και από μία 40χρονη Ρουμάνα που δραστηριοποιούνταν στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι συλληφθέντες με τη συγκατάθεσή τους, προωθούσαν Ελληνίδες και ξένες γυναίκες στην πορνεία, παίρνοντας το ανάλογο μεροκάματο.

Το κύκλωμα μαστροπείας, με το πρόσχημα της λειτουργείας του νυχτερινού καταστήματος, πήγαιναν πελάτες και τους προσέφεραν ερωτικές υπηρεσίες. Μάλιστα, το κόστος των υπηρεσιών ανερχόταν στα 100- 150 ευρώ για ερωτική πράξη εντός του καταστήματος και 200 ευρώ αν ο πελάτης βρισκόταν με την κοπέλα εκτός.

Η δεύτερη συμμορία

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν και αυτή με τη βιτρίνα του νυχτερινού καταστήματος, αυτή τη φορά στην Τρίπολη. Η συμμορία αποτελούνταν από έναν 54χρονο Έλληνα, και από τους αναφερόμενους από την πρώτη συμμορία, την 40χρονη Ρουμάνα και τον 46χρονο Έλληνα.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή