Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Διάσωση από τις ισραηλινές δυνάμεις τεσσάρων ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Γάζα (φωτο-βίντεο)

Τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι, που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου διασώθηκαν σε ειδική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Πρόκειται για άτομα που, σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση, απήχθησαν από το μουσικό φεστιβάλ Nοva και είναι οι:

-Νόα Αγκραμάνι, 25 ετών. Εμφανίστηκε σε ένα βίντεο να ουρλιάζει έντρομη καθώς την απήγαγαν ένοπλοι της Χαμάς και την είχαν ανεβάσει σε μια μοτοσικλέτα.Η μητέρα της, η οποία πάσχει από ανίατη ασθένεια είχε επανειλημμένα παρακαλέσει να τη δει πριν πεθάνει, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Times of Israel.

-Άλμονγκ Μεϊρ Ζαν, 21 ετών. Μόλις τρεις μήνες πριν την απαγωγή του είχε ολοκληρώσει την θητεία του στον στρατό.

-Αντρέι Κόζλοφ , 27 ετών. Εργαζόταν ως φύλακας στο rave φεστιβάλ όταν απήχθη. Είναι νέος μετανάστης στο Ισραήλ όπου μετακόμισε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. έχοντας μετακομίσει εδώ πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

-Σλόμι Ζιβ, 40 ετών, εργαζόταν επίσης στον τομέα της ασφάλειας στο φεστιβάλ που διεξαγόταν στην έρημο. Ο Ζιβ είχε πάει στο φεστιβάλ με δύο άλλους, τον Αβίβ Ελιγιάχου, συγγενή της συζύγου του και τον Τζέικ Μάρλοου, έναν φίλο του. Και οι δύο σκοτώθηκαν.

Κατά τον ισραηλινό στρατό, διασώθηκαν χάρη σε μία «σύνθετη» επιχείρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, που διεξήχθη με την Αρχή Ασφαλειών του Ισραήλ και την Αστυνομία.

Οι όμηροι εντοπίστηκαν σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες στο Νουσεϊράτ, στην κεντρική Γάζα.

Είναι σε καλή κατάσταση υγείας και έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο «Sheba» Tel-HaShomer για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

¨Ηδη έχουν κάνει και την εμφάνισή τους τα πρώτα βίντεο από την επανένωση των οικογενειών όπως αυτό στο οποίο η Νόα Αγκραμάνι, συναντά ξανά την οικογένεια της.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή