Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Γερμανία: Ο τουριστικός όμιλος FTI xρεοκόπησε και ακυρώνει ταξίδια

To γερμανικό γραφείο ταξιδιών FTI δήλωσε τη Δευτέρα ότι καταθέτει αίτηση για προστασία από τους πιστωτές λόγω χρεοκοπίας και τα ταξίδια που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει θα ακυρωθούν ή θα μειωθούν.

Ο όμιλος FTI, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως το τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Ευρώπη, δήλωσε ότι η μητρική εταιρεία FTI Touristik GmbH, υπέβαλε αίτηση για την έναρξη διαδικασίας πτώχευσης σε δικαστήριο του Μονάχου. Η χρεοκοπία του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού παρόχου της Ευρώπης με έδρα το Μόναχο επηρεάζει 11.000 εργαζόμενους, αλλά και δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι είτε βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές είτε είχαν ήδη κλείσει πακέτα για το προσεχές διάστημα.

Από την ανακοίνωση τον Απρίλιο ότι μια κοινοπραξία επενδυτών θα ερχόταν να επενδύσει, «τα στοιχεία των κρατήσεων υπολείπονται κατά πολύ των προσδοκιών παρά τα θετικά νέα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Επιπλέον, πολυάριθμοι προμηθευτές έχουν επιμείνει στην προκαταβολή», πρόσθεσε. «Ως αποτέλεσμα, υπήρξε αυξημένη ανάγκη για ρευστότητα, η οποία δεν μπορούσε πλέον να γεφυρωθεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των επενδυτών», καθιστώντας την υποβολή αίτησης πτώχευσης νομική αναγκαιότητα.

Ο φορέας δήλωσε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα ταξίδια που έχουν ήδη ξεκινήσει μπορούν να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αλλά «τα ταξίδια που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει θα είναι πιθανότατα πλέον αδύνατα ή μόνο εν μέρει δυνατά από την Τρίτη».

Για τους πελάτες που επλήγησαν δημιουργήθηκαν ιστότοπος υποστήριξης και τηλεφωνική γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, η διοίκηση της FTI βρισκόταν καθ′ όλο το Σαββατοκύριακο σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων, προκειμένου να περάσει το καλοκαίρι. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε τελικά χθες, Κυριακή, το βράδυ το αίτημα της εταιρίας.

Σε πλήρη εγρήγορση το υπουργείο Τουρισμού για την πτώχευση του FTI

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού μετά και τις εξελίξεις που προέκυψαν σήμερα από την αίτηση πτώχευσης του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία, FTI, καθώς βασικό μέλημα είναι η ασφαλής επιστροφή των ξένων ταξιδιωτών που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν έλθει με τον γερμανικό Tour Operator. Ηδη το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχουν έλθει στην χώρα μας, μέσω του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία FTI, που νωρίτερα σήμερα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι 7.500 επισκέπτες που έχουν έλθει μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, θα επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους όταν τελειώσουν τις διακοπές που έχουν προγραμματίσει. Το βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διαταραχθούν οι διακοπές τους από την αίτηση πτώχευσης του διεθνούς Tour Operator, κι αυτό είναι που τονίζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή