Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η ιδανικότερη στιγμή να φοράμε αποσμητικό κατά τη διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με γιατρό

Σε ένα πρόσφατο βίντεο TikTok σχετικά με την υπεριδρωσία (σ.σ. η υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες) ο δρ Καράν Ραγιάν, ο οποίος είναι γνωστός για τη διάδοση των ιατρικών του γνώσεων μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά και μέσα από βιβλία του, ανέφερε μερικές συμβουλές για την καταπολέμηση του ιδρώτα σε όσους τους απασχολεί.

Πρώτα απ′ όλα, συνέστησε αντιιδρωτικά υγρά μαντηλάκια – κάνουν θαύματα μπλοκάροντας «τους υποδοχείς που είναι υπεύθυνοι για την ενεργοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων».

Το μπότοξ δεν είναι μόνο για τις ρυτίδες. Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης λειτουργούν αναστέλλοντας τους μικροσκοπικούς μύες που βοηθούν στην άντληση του ιδρώτα γύρω από τους αγωγούς του ιδρώτα. Αν και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, δεν είναι μόνιμα, συνήθως διαρκούν τρεις έως έξι μήνες.

Αλλά μια φράση ξάφνιασε στο βίντεό του – «αν χρησιμοποιούμε αντιιδρωτικό (αποσμητικό), ας το χρησιμοποιήσουμε τη νύχτα», συμβουλεύει ο γιατρός.

Γιατί;

«Αυτή είναι η ώρα που οι ιδρωτοποιοί αδένες έχουν το χαμηλότερο επίπεδο δραστηριότητας», εξηγεί, «έτσι το αντιιδρωτικό απορροφάται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά».

Η δρ. Σαρί Λίπνε, δερματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Weill Cornell Medicine, φαίνεται να συμφωνεί.

Μιλώντας στο USA Today ανέφερε: «Ιδρώνουμε λιγότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας, κι έτσι το αποσμητικό μπορεί να έρθει σε στενότερη επαφή με τους ιδρωτοποιούς αδένες και να μειώσει την εφίδρωση».

Ακόμη και επωνυμίες προσωπικής φροντίδας έχουν σταθμίσει το θέμα ― Η Dove γράφει στον ιστότοπό της: «Πριν από τον ύπνο είναι στην πραγματικότητα μία από τις καλύτερες στιγμές για να βάλουμε αποσμητικό ή αντιιδρωτικό. Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει και οι ιδρωτοποιοί αδένες μας είναι λιγότερο ενεργοί τη νύχτα, γεγονός που δίνει στο αποσμητικό την ευκαιρία να… πιάσει δουλειά».

Καμία άλλη συμβουλή;

Ναι! Ο δρ Ραγιάν λέει: «Εάν χρησιμοποιούμε τα [αποσμητικά], roll on μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στα χέρια και στα πόδια μας».

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή