Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οι Μαλδίβες απαγορεύουν την εισόδο Ισραηλινών στη χώρα λόγω του πολέμου στη Γάζα

Το γραφείο του προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου, είπε ότι το υπουργικό του συμβούλιο αποφάσισε να αλλάξει τον νόμο για να εμποδίσει τους κατόχους Ισραηλινών διαβατηρίων να εισέλθουν στη χώρα και θα δημιουργήσει μια υποεπιτροπή για την επίβλεψη της διαδικασίας.

Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος θα διορίσει έναν ειδικό απεσταλμένο για να αξιολογήσει τις ανάγκες των Παλαιστινίων και να ξεκινήσει μια εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων. Σε απάντηση, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ συνέστησε στους πολίτες του -και σε όσους έχουν διπλή υπηκοότητα- να μην ταξιδεύουν στις Μαλδίβες.

Συνέστησε, επίσης, σε όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκεί να το σκεφτούν για να φύγουν. «Για τους Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται ήδη στη χώρα, συνιστάται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φύγουν, γιατί εάν βρεθούν σε δυσκολία για οποιονδήποτε λόγο, θα είναι δύσκολο για εμάς να βοηθήσουμε», ανέφερε το υπουργείο.

Περίπου 528 Ισραηλινοί υπήκοοι επισκέφτηκαν τις Μαλδίβες τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, από 4.644 την ίδια περίοδο το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης Σχεδόν 11.000 Ισραηλινοί επισκέφτηκαν το αρχιπέλαγος πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 0,6% των συνολικών αφίξεων τουριστών.

(με πληροφορίες από Skynews)

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή