Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πέντε τροφές να αποφεύγουμε αν θέλουμε να βελτιώσουμε την συγκέντρωση και την προσοχή μας

Πέρα από τις περιπτώσεις της ΔΕΠ-Υ, μερικές φορές η συγκέντρωση στον βαθμό που χρειαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε μια εργασία ή ένα σχολικό πρότζεκτ είναι αδύνατη. Καθόμαστε μπροστά από τον υπολογιστή μας με τις καλύτερες προθέσεις μόνο και μόνο για να καταλήξουμε να «παίζουμε» με δέκα διαφορετικές καρτέλες επειδή η εστίασή μας είναι οπουδήποτε αλλού εκτός από την εργασία που πρέπει να ολοκληρώσουμε.

Το άγχος, η κατάθλιψη, η έλλειψη ύπνου και η πλήξη μπορούν όλα να προκαλέσουν προβλήματα συγκέντρωσης. Αλλά και η διατροφή μπορεί να παίξει ρόλο. Σχετικά με αυτό το τελευταίο, ο εγγεγραμμένος διαιτολόγος Για Μποάκιε αναφέρει στη HuffPost, «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα άτομα έχουν διαφορετικές αντιδράσεις στο φαγητό και μπορεί να αντιμετωπίζουν υποκείμενες παθήσεις υγείας».

Υπάρχουν ορισμένα φαγητά και ποτά που η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι μπορούν πραγματικά να διαλύσουν τη συγκέντρωσή μας.

Ακολουθούν οι μεγαλύτεροι «ένοχοι»:

1. Αρτοσκευάσματα και λευκό ψωμί

2. Πολύ αλμυρά φαγητά

3. Αναψυκτικά και ζαχαρούχα ποτά

5. Φαγητά τα οποία δεν ανεχόμαστε εύκολα ή είμαστε ευαίσθητοι σε αυτάy.

Όσον αφορά τη διατροφή και την εγκεφαλική λειτουργία ο Μποάκιε κι η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Κλερ Ρίφκιν τονίζουν ότι η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι το κλειδί. Αυτό, συμφωνούν κι οι δύο, θα βοηθήσει στην πρόληψη των αυξομειώσεων του σακχάρου στο αίμα που μπορεί να προκύψουν με την κατανάλωση απλών υδατανθράκων και επίσης θα εξασφαλίσει ότι ο εγκέφαλος λαμβάνει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή