Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πως οι Χούθι απειλούν την αγαπημένη συνήθεια των Βρετανών

Μπροστά στον «κίνδυνο» να αποχωριστούν τις αγαπημένες τους ποικιλίες τσαγιού βρίσκονται οι Βρετανοί, μετά τα εμπόδια στον ανεφοδιασμό των σούπερ μάρκετ που έχουν προκύψει λόγω των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα.

Όπως αναφέρερει το Reuters, η βρετανική κοινοπραξία λιανικής πώλησης ανέφερε, ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις μαύρου και αρωματικού τσαγιού αν και οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, ανάμεσά τους τα Sainsbury’s είπαν ότι έχουν ακόμη προμήθειες που όμως μειώνονται. Παρόμοια και η ανακοίνωση της Tetley Tea, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας τσαγιού της χώρας, που ανέφερε ότι οι προμήθειες είναι «πολύ πιο περιορισμένες» απ′ ό,τι θα ήθελε.

Η Βρετανία, ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας τσαγιού στον κόσμο, προμηθεύεται περισσότερο από το ήμισυ του εισαγόμενου τσαγιού της από την Κένυα και την Ινδία, γεγονός που την καθιστά εξαρτημένη από τη διαδρομή της Ερυθράς Θάλασσας.

Το μη συσκευασμένο τσάι φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου επεξεργάζεται και συσκευάζεται, κάνοντας την Βρετανία τον 10ο μεγαλύτερο εξαγωγέα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Institute of Export & International Trade (IEIT).

Το τσάι μπορεί να είναι η αρχή

«Υπάρχει μια προσωρινή διακοπή στην αλυσίδα ανεφοδιασμού σε ορισμένες ποικιλίες μαύρου τσαγιού, αλλά ο αντίκτυπος στους καταναλωτές θα είναι μικρός», δήλωσε ο Andrew Opie, διευθυντής τροφίμων και βιωσιμότητας στο British Retail Consortium, που εκπροσωπεί τους μεγάλους ομίλους σούπερ μάρκετ.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή