Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στην κορυφή της Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη φορά ο ασυναγώνιστος Μίλτος Τεντόγλου (Βίντεο)

Για τρίτη φορά στην υπέρλαμπρη καριέρα του, μετά το Βερολίνο (2018) και το Μόναχο (2022), ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος, πηδώντας στα 8.65 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ρώμης, καταρρίπτοντας μάλιστα το δικό του προ διετίας ρεκόρ Αγώνων κατά 13 εκατοστά!

Ο Μίλτος Τεντόγλου με μία ακόμα αδιανόητη εμφάνιση, σπάζοντας τέσσερις φορές τη φετινή καλύτερη επίδοση στον κόσμο και παράλληλα το ατομικό του ρεκόρ, έκανε το three-peat σε Ευρωπαϊκά ανοιχτού στίβου- ο πρώτος αθλητής στο άλμα εις μήκος που το πραγματοποιεί στα χρονικά- και πανηγύρισε το 11ο χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών!

Με… ξεκάθαρες τις προθέσεις του από το πρώτο άλμα στα 8 μέτρα και 42 εκατοστά, ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση κάνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έδειξε ικανοποιημένος από την επίδοσή του.

Ο Ιταλός Φουρλάνι στο πέμπ του άλμα έκανε επίδοση 8,38μ., επίδοση που είναι παγκόσμιο ρεκόρ U20.

Στο πρώτο του άλμα ο 26χρονος Ελληνας πρωταθλητής εκτοξεύθηκε στα 8 μέτρα και 42 εκατοστά. Η δεύτερη προσπάθεια του ήταν άκυρη, ενώ στο τρίτο του άλμα βελτίωσε ακόμη περισσότερο την επίδοσή του, κάνοντας άλμα στα 8 μέτρα και 49 εκατοστά.

Ομως άφησε το.. καλύτερο για το πέμπτο άλμα όπου «απογειώθηκε» στα 8.65 κάνωντας ρεκόρ αγώνων! Στο έκτο του άλμα ο Μίλτος πήδηξε ξανά 8.65 με τα τέσσερα έγκαιρά του άλματα να αποτελούν την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο!

Ο Ματία Φουρλάνι έμεινε με τη χαρά του ασημένιου μεταλλίου. Τρίτος με επίδοση στα 8,31μ. κατετάγη ο Ελβετός Ζίμον Εχάμερ.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή