Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στο +8,5% η αύξηση πωλήσεων της Bosch

spot_img

Θετικά αποτελέσματα για την Bosch στην Ελλάδα, η οποία το οικονομικό έτος 2023 κατέγραψε ενοποιημένες πωλήσεις 266,7 εκατομμυρίων ευρώ, ήτοι +8,5%, όπως ανέφερε ο Ιωάννης Κάπρας, διευθύνων σύμβουλος της Bosch Ελλάδας.

Επίσης, ο αριθμός των συνεργατών που απασχολούνται στον όμιλο Bosch στην Ελλάδα ανήλθε στα 275 άτομα, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση τον Δεκέμβριο του 2023.

Όσον αφορά στις προοπτικές για το 2024, η Bosch στην Ελλάδα αναμένει να επιτύχει σταθερή ανάπτυξη σε σύγκριση με τα επίπεδα πωλήσεων του 2023, ίσως πάνω από το 5,5% της αρχικής πρόβλεψης.

Το 2023, για τη Bosch στη χώρα μας, ο τομέας της Αυτοκίνησης κατέγραψε σταθερή ανάπτυξη ενώ ο τομέας της Βιομηχανικής Τεχνολογίας σημείωσε μέτρια αύξηση των πωλήσεων. Ο τομέας των Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση χάρη στη σημαντική ανάπτυξη του τμήματος ηλεκτρικών εργαλείων, ενώ ο επιχειρηματικός τομέας της Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων κατέγραψε σημαντική αύξηση.

Ως προς τον όμιλο Bosch αύξησε τις πωλήσεις και τα κέρδη του το 2023 και υλοποιεί τη στρατηγική ανάπτυξής του παρά το δύσκολο περιβάλλον. Η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 3,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στα 91,6 δισ. ευρώ παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και τις συνθήκες της αγοράς. Το πρώτο τρίμηνο του 2024, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από 0,8% σε ετήσια βάση. Μετά την προσαρμογή των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αυτό ισοδυναμεί με αύξηση 2,7%.

Στην κύρια δραστηριότητα της στον τομέα της αυτοκίνησης, για παράδειγμα, η Bosch προωθεί συστηματικά στρατηγικές αποφάσεις για μελλοντική ανάπτυξη. Μόνο φέτος, εγκαινιάζονται περίπου 30 έργα παραγωγής για ηλεκτρικά οχήματα.

Στον αναπτυσσόμενο τομέα του υδρογόνου, η Bosch επαναβεβαιώνει τις επιχειρηματικές της προσδοκίες: έως το 2030, οι πωλήσεις της με τεχνολογία υδρογόνου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή