Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στους δρόμους για την Πρωτομαγιά: Κινητοποιήσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις

Σε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και άλλες μεγάλες πόλεις προχώρησαν οι απεργοί τη Μεγάλη Τετάρτη για τον καθιερωμένο ετήσιο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Εργαζόμενοι, φοιτητές άνεργοι και συνδικάτα φώναξαν «παρών» στο απεργιακό κάλεσμα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τιμώντας την 1η του Μάη, αν και η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα με υπουργική απόφαση.

Αθήνα

Με το σύνθημα «παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται!», η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο, που ξεκίνησε πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ απαιτεί σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων, στο εργατικό εισόδημα, στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματα και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, επίσης το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε την ίδια ώρα, στις 11, στην Πλατεία Κοραή. Κύριες διεκδικήσεις της είναι οι αυξήσεις κατά 10% στους μισθούς, επαναφορά των Δώρων και στο Δημόσιο, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση έκανε ΠΑΜΕ με αφετηρία την Ομόνοια και πορεία στην Πλατεία Συντάγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων έλαβε χώρα και φιλοπαλαιστιανική διαδήλωση, στο πνεύμα των ημερών και με φόντο τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Θεσσαλονίκη

Πρέβεζα

Ναύπλιο

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή