Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Συλλήψεις μελών του ΜέΡΑ25 έξω από τη γερμανική βουλή (Βίντεο)

Μέλη του DiEM25 και του ΜέΡΑ25 συνελήφθησαν την Παρασκευή σε μια ειρηνική κατασκήνωση διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά από τη γερμανική βουλή. Οπως αναφέρει το ΜΕΡΑ25 σε σχετική του ανακοίνωση, η γερμανική αστυνομία απαγόρευσε τον καταυλισμό με προειδοποίηση μιας ώρας και βγάζει έναν έναν όλους τους ανθρώπους από τον καταυλισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, ο καταυλισμός διαμαρτυρίας, δημιουργήθηκε στις 8 Απριλίου και αντιμετώπισε την βία και την καταστολή από τη γερμανική αστυνομία.

«Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών. Οι αρχές περιορίζουν ενεργά το κίνημα, συλλαμβάνοντας ειρηνικούς ακτιβιστές. Στη Γερμανία, θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές όπως το κράτος δικαίου, η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι διαλύονται ολοένα και περισσότερο, με την ομόφωνη υποστήριξη του πολιτικού κατεστημένου».

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν μόλις λίγες εβδομάδες μετά την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη, απαγόρευση που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Παλαιστίνης στο Βερολίνο, όπου επρόκειτο να μιλήσει. Οι γερμανικές αρχές όχι μόνο απαγόρευσαν την είσοδό του, αλλά περιόρισαν επίσης τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα εντός της χώρας, επεκτείνοντας την απαγόρευση και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Την κινητοποίηση υπέρ της Παλαιστίνης, έξω από το γερμανικό κοινοβούλιο, στην οποία συμμετέχει το ΜέΡΑ25 Γερμανίας, διοργανώνουν οργανώσεις που στηρίζουν την Παλαιστίνη.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή