Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

4 Φυσικές Θεραπείες για το Άγχος

Κατάθλιψη-Άγχος-ΣτρεςΨυχολογία

4 Φυσικές Θεραπείες για το Άγχος


Θέλετε να μην αγχώνεστε ή τουλάχιστον να μειώσετε το άγχος;

Φυσικές θεραπείες όπως η ομοιοπαθητική, η φυτοθεραπεία ή η αρωματοθεραπεία μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές.

Το στρες θεωρείται μάστιγα του 21ου αιώνα και η αλήθεια είναι πως δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο.

Πώς όμως ορίζεται το άγχος;

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια απαίτηση ή ένα ερέθισμα, το άγχος προκύπτει από την αντίληψη μιας ανισορροπίας μεταξύ του τι απαιτείται από εμάς, και των πόρων που έχουμε για την κάλυψη αυτών των απαιτήσεων.

Οι βιολογικές επιπτώσεις του άγχους

Το άγχος προκαλεί την απελευθέρωση της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης που διεγείρουν το νευρικό σύστημα.

Μικρά και μεγάλα γεγονότα είναι πιθανό να το πυροδοτήσουν, τα οποία μπορεί να ξεκινούν από ένα πικρόχολο σχόλιο του εργοδότη στην αρχή μιας συνάντησης, έως τον προγραμματισμό ενός γάμου.

Ενώ είναι ευεργετικό βραχυπρόθεσμα, αναγκάζοντας το άτομο να αποδώσει καλύτερα, το μακροχρόνιο άγχος έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και τη διάθεση.

Αν και δεν είναι δυνατόν να ξεφύγετε από το άγχος, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις του στηριζόμενοι σε ορισμένες φυσικές θεραπείες.

Πώς να μειώσετε το άγχος με την αρωματοθεραπεία;

Η αρωματοθεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική στην καταπολέμηση του άγχους.

Τα αιθέρια έλαια εφαρμόζονται τοπικά ή διαλύονται σε έλαια – φορείς και δρουν στο νευρικό σύστημα μειώνοντας την ένταση.

Πώς να μειώσετε το άγχος με την αρωματοθεραπεία.Πώς να μειώσετε το άγχος με την αρωματοθεραπεία.

Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά είναι το χαμομήλι, η δάφνη, η verbena και το ylang ylang, των οποίων οι καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες.

Κατά τη διάρκεια περιόδων άγχους, εφαρμόστε πρωί και βράδυ 3 έως 5 σταγόνες κάτω από το πέλμα του ποδιού, στους καρπούς και στο ηλιακό πλέγμα.

Σε καθημερινή βάση, απελευθερώστε τις εντάσεις της ημέρας διαχέοντας αιθέριο έλαιο λεβάντας ή περγαμόντου στο σπίτι σας.

Η ολιγοθεραπεία ως απάντηση στο στρες

Για να βγείτε από τον φαύλο κύκλο του στρες, τα ιχνοστοιχεία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, ειδικά το μαγνήσιο και το λίθιο.

Το πρώτο δρα στη νευρική, ψυχική και συναισθηματική ισορροπία και το δεύτερο ρυθμίζει τις διαταραχές της διάθεσης και καταπραΰνει το άγχος και την ευερεθιστότητα.

Ανάλογα με το πώς εκδηλώνεται το άγχος σας, μια θεραπεία χρησιμοποιώντας το ένα ή το άλλο μπορεί να σας φανεί χρήσιμη, φυσικά μετά από ιατρική συμβουλή.

Σε καθημερινή βάση, μπορείτε να ανανεώνετε τα αποθέματα μαγνησίου στον οργανισμό σας καταναλώνοντας σοκολάτα, φρούτα και όσπρια.

Όσον αφορά το λίθιο, η πρόσληψή του ενισχύεται τρώγοντας δημητριακά, πράσινα λαχανικά, αυγά ή ακόμα και ψάρια.

Φυτοθεραπεία για τη μείωση της νευρικότητας

Υπάρχουν πολλά φυτά που δρουν στη νευρικότητα και μειώνουν την ένταση.

Μεταξύ των πιο αποτελεσματικών είναι η πασιφλόρα, η οποία καταπραΰνει και βοηθά στον ύπνο, η βαλεριάνα, που χρησιμοποιείται για αιώνες για τη θεραπεία της νευρικότητας και των διαταραχών του ύπνου ή το ginseng και η rhodiola, που βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει μια αγχωτική κατάσταση και να αντιδράσει με πιο ευεργετικό και ήπιο τρόπο.

Ομοιοπαθητική, αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες

Η ομοιοπαθητική προσφέρει ενδιαφέρουσα βοήθεια στη μακροπρόθεσμη διαχείριση του άγχους και προωθεί την ηρεμία μετά από στιγμές έντασης.

Ανάλογα με το ομοιοπαθητικό υπόβαθρο και τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται το άγχος σε κάθε άτομο, τα στελέχη που θα χορηγηθούν δεν θα είναι τα ίδια, ακόμη και αν η δοσολογία παραμένει η ίδια.

Ως θεραπεία, συνήθως λαμβάνονται 3 έως 5 κάψουλες τρεις φορές την ημέρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας.

Για τη λήψη του κατάλληλου ομοιοπαθητικού φαρμάκου για την περίπτωσή σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ομοιοπαθητικό γιατρό.


Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή