Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΑΑΔΕ: Την Τρίτη, 25 Ιουνίου η πρεμιέρα του νέου Κέντρου Βεβαίωσης και Είσπραξης Θεσσαλονίκης- Τι αλλάζει από σήμερα στις ΔΟΥ

Από την Τρίτη, 25 Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το νέο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Θεσσαλονίκης της ΑΑΔΕ, όπως ενημερώνει με ανακοίνωση της η Αρχή.

Παράλληλα επισημαίνεται πως στο  Κέντρο αυτό θα μεταφερθούν  σταδιακά οι αρμοδιότητες των Τμημάτων Εσόδων και Δικαστικού & Νομικής Υποστήριξης των ΔΟΥ του νομού Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά:

  • Από την Τρίτη, 25 Ιουνίου θα μεταφερθούν  στο ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης οι παραπάνω αρμοδιότητες από τις ΔΟΥ Αμπελοκήπων, Λαγκαδά και Ιωνίας.
  • Από  σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 2.30 μμ, οι τρεις ΔΟΥ παύουν να είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή “τα Αιτήματά μου” για υποθέσεις Εσόδων και Δικαστικού και οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται:

⦁ ψηφιακά, από το ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης, στην εφαρμογή “τα Αιτήματά μου” και στην εφαρμογή “τα Ραντεβού μου”, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp

⦁ τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8π,μ μέχρι τις 3μμ .

Η ενσωμάτωση στο ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου, με τη μεταφορά των παραπάνω αρμοδιοτήτων από τις ΔΟΥ Καλαμαριάς, Ζ’ Θεσσαλονίκης, Δ’ Θεσσαλονίκης, Ε’ Θεσσαλονίκης και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

Επίσης ενόψει της ενσωμάτωσης:

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 11μμ θα κλείσει η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Ε9 ετών 2014-2024 για τις ΔΟΥ Αμπελοκήπων, Λαγκαδά και Ιωνίας.

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου από τις 6μμ, δε θα είναι διαθέσιμες για τις ΔΟΥ Αμπελοκήπων, Λαγκαδά και Ιωνίας η υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ, Λοιπών και έμμεσων φόρων, η πλατφόρμα myPROPERTY, οι ρυθμίσεις οφειλών, Εισφοράς Συναλλάγματος, Τέλους Διαμονής, Παρεπιδημούντων και Ακαθαρίστων Εσόδων, Φόρου Εισοδήματος ΝΠ, Παρακρατούμενων Φόρων και οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω myAADE.

⦁ Όλες οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 1ο π.μ .

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή