Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κίνα: Η Adidas ερευνά σκάνδαλο διαφθοράς από υπαλλήλους της

Η Adidas ερευνά σκάνδαλο  διαφθοράς από υπαλλήλους της στην Κίνα. Μάλιστα το κόστος του σκανδάλου εκτιμάται σε αρκετά «εκατομμύρια ευρώ», όπως αποκάλυψαν σήμερα οι Financial Times (FT).

Σύμφωνα με τους FT, μια επιστολή που φέρεται να γράφτηκε από «υπαλλήλους της Adidas China» κατηγορεί πολλούς Κινέζους υπαλλήλους ονομαστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός στελέχους της εταιρείας. Το «επίμαχο» έγγραφο, που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα στην Κίνα στο κοινωνικό δίκτυο Xiaohongshu, αντίστοιχο του Instagram, εκτιμά την υποτιθέμενη απάτη στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Η επιστολή δεν είναι πλέον ορατή στην πλατφόρμα, αλλά ένα υποτιθέμενο αντίγραφο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν επαληθεύεται σε επίσημο επίπεδο, αναπαράγεται σε πολλούς λογαριασμούς.

Το έγγραφο

Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, το προσωπικό της Adidas κατηγορείται ότι έλαβε δωροδοκίες από παρόχους υπηρεσιών με εντολή του γερμανικού ομίλου.

Ένας διευθυντής της Adidas στην Κίνα κατηγορείται ότι έλαβε «εκατομμύρια μετρητά από προμηθευτές, καθώς και περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων». Σύμφωνα με τους Financial Times, η Adidas έλαβε μια επιστολή στις 7 Ιουνίου για «πιθανές παραβιάσεις» στην Κίνα. Οι πωλήσεις της Adidas το πρώτο τρίμηνο στην Κίνα αυξήθηκαν σχεδόν 8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο.

 

 

 

 

 

 

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή