Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Συναλλαγές μέσω POS: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τις προμήθειες-Τι θα αναφέρει

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην Βουλή για τη μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω POS.

«Εμείς έχουμε πάρει την απόφαση να προχωρήσουμε σε νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε με την νομοθετική μείωση για τις χαμηλές χρεώσεις στις κάρτες  να περιοριστεί το κόστος κατά 50%, δηλαδή στο μισό των χρεώσεων» τόνισε με έμφαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο θέμα των χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω POS.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η προμήθεια αυτή θα πέσει στο μισό. «Αυτά που πληρώνει ο ταξιτζής, ο περιπτεράς. Δηλαδή το 1% που πλήρωναν αυτοί, θα πάει στο μισό. Είναι ένα αναγκαίο βήμα.Το συζητήσαμε πολύ και επειδή είδαμε ότι το πράγμα καθυστερεί και ότι δεν πάει άλλο  είπα κάποια στιγμή: ” παιδιά θα νομοθετήσουμε “. Θα προσπαθήσουμε εάν προλάβουμε να καταθέσουμε την τροπολογία εντός της εβδομάδας αλλιώς την επόμενη εβδομάδα » απάντησε και ανέφερε πως για τη μείωση αυτή θα υπάρξει όριο συναλλαγών μέχρι τα 10 ευρώ.  «Γιατί εκεί είναι αναλογικά και μεγαλύτερη η χρέωση. Αλλιώς είναι να έχει κανείς  1% στα 200 ευρώ» είπε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή