Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μελένιο Χταπόδι με Κουμανταρία και Μακαρόνια Κοχύλια

Από τον σεφ Χρίστο Νοέλ Bassil

  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

Στάδια εκτέλεσης

  • Προμηθευόμαστε το Χταπόδι μας καθαρισμένο από τις Ψαραγορές Blue Island
  • Ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά
  • Ψήνουμε το Χταπόδι 
  • Ψήνουμε τα μακαρόνια
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά
  • Σερβίρουμε

Υλικά:

  • 1,2 – 1,5 κιλό Χταπόδι καθαρισμένο από τις ψαραγορές Blue Island
  • 500 γρ. Ζυμαρικά κοχύλια
  • ½  φλιτζάνι. Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 1 φλιτζάνι Κουμανταρία
  • 1 φλιτζάνι Κόκκινο ξηρό Κρασί
  • 4 κουταλιές σούπας Ξύδι Βαλσάμικο
  • ½ κιλό Ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 ξυλάκια Κανέλας
  • 2 φύλλα  Δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια 2-3 εκατοστών.  Αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το χταπόδι. Ψήνουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του για περίπου 20 με 25 λεπτά.

Ακολούθως, αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και σβήνουμε με το κρασί και την κουμανταρία. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ,  προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύδι, τη κανέλα, τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε. Όταν το φαγητό πάρει μια – δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά, χαμηλώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για περίπου σαράντα λεπτά. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του.

Ταυτόχρονα, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας σε μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente. Ακολούθως, τα στραγγίζουμε κρατώντας ένα ποτήρι από το νερό τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν εντελώς.

Σερβίρουμε ζεστά.

ΠΗΓΗ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή