Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Καλαμάρι με πουρέ από φασόλια γίγαντες

200γρ. πλοκάμια καλαμαριού
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλινο
1 κουταλιά μαύροι κόκκοι πιπεριού
Αλάτι
Για τον πουρέ:
1 κιλό φασόλια γίγαντες κατεψυγμένα
1 κρεμμύδι κομμένο
2 καρότα κομμένα
2 πράσινες πιπεριές κομμένες
½ ποτήρι μουστάρδα Dijon
Πάστα ντομάτας ανακατεμένη με νερό
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάτε απ’ τα πλοκάμια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε κομμένα το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Γεμίζετε με νερό, προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού και τα πλοκάμια. Βράζετε για μια με μιάμιση ώρα μέχρι τα πλοκάμια να μαλακώσουν και ακολούθως τα βγάζετε απ’ την κατσαρόλα. Αφήνετε να κρυώσουν και τα βουρτσίζετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τα περνάτε απ’ το γκριλ.Εν τω μεταξύ βάζετε όλα τα υλικά του πουρέ σε ένα ταψί φούρνου. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180°C για μια ώρα.

Ακολούθως, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Τα περνάτε από μίξερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Σερβίρετε με τον πουρέ και από πάνω απλώνετε τα πλοκάμια.

ΠΗΓΗ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή