Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μεσανατολικό κοτόπουλο σουβλάκι μαρινάτο (Σις ταούκ)

Χρόνος: 30 λεπτά + 2 ώρες αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 6 άτομα):

1 κιλό περίπου φιλέτα ή μηροί κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο, ή ανάμικτα

2 χρωματιστές πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια (προαιρετικά)

3/4 φλ. γιαούρτι

1 λεμόνι το ξύσμα και ο χυμός

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 γεμάτη κουταλιά πελτές ντομάτας

2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή τριμμένες

1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα

1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη

½ κουταλάκι κανέλα

½ κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο σε σκόνη

½ κοφτό κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη

½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι τσίλι, ή καγιέν, σε σκόνη

αλάτι

λίγο λάδι για την σχάρα

Εκτέλεση:

Στεγνώνετε προσεχτικά, αλατίζετε και από τις δυο πλευρές και κόβετε το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά με το σύρμα το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας, τα σκόρδα, την πάπρικα, τη ρίγανη, την κανέλα το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το πιπέρι τσίλι, ή το καγιέν σε σκόνη. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το ανακατεύετε για να πιάσει μίγμα παντού. Σκεπάζετε το μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για μίνιμουμ 2 ώρες ή καλύτερα 8 ώρες ή ένα βράδυ.

Στο μεταξύ, μουλιάζετε 12 καλαμάκια σουβλάκια για ½ ώρα σε μια λεκάνη με νερό. Αν η ψησταριά σας είναι με γκάζι την θερμαίνετε στο μέτριο, ή ανάβετε τα κάρβουνα και τα αφήνετε να καταλαγιάσουν.

Περνάτε το κοτόπουλο πάνω στα σουβλάκια και αν έχετε μεγάλα κομμάτια, τα διπλώνετε πριν τα περάσετε. Αν θέλετε, περνάτε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου και κομμάτια πιπεριάς. Ζεσταίνετε μια σχάρα και την λαδώνετε.

Απλώνετε τα σουβλάκια ανάρια σε στρώση πάνω στη σχάρα και τα ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε 5-7 λεπτά, μέχρι να ψηθούν σε βάθος. Τα σερβίρετε αμέσως.  

ΠΗΓΗ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή