Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παγκόσμιο σοκ με το TikTok! Η απόφαση που αλλάζει τα social media!

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υιοθέτησε νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ. Το μέλλον της πλατφόρμας στην αμερικανική αγορά κρίνεται από την ψηφοφορία στη Γερουσία.

Σε μια αιφνιδιαστική εξέλιξη, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υιοθέτησε νομοσχέδιο που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του TikTok στην αμερικανική αγορά. Η ψηφοφορία, με 352 υπέρ και 65 κατά, φέρνει την δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αντιμέτωπη με την πιθανότητα απαγόρευσης, εντείνοντας τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

TikTok

Η Βουλή υπερψηφίζει νομοσχέδιο για απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το TikTok οφείλει να διακόψει κάθε δεσμό με την μητρική εταιρεία ByteDance, η οποία εδρεύει στην Κίνα, αλλιώς η λειτουργία του στις ΗΠΑ θα τερματιστεί. Η απαγόρευση στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για κατασκοπεία Αμερικανών πολιτών.

Η ψηφοφορία στην Βουλή αποτελεί αιφνιδίαση, καθώς μέχρι πρότινος η απαγόρευση του TikTok φαινόταν απίθανη. Η τύχη του νομοσχεδίου κρίνεται πλέον από την Γερουσία, όπου η ψηφοφορία παραμένει αβέβαιη.

Παρ’ όλα αυτά, οι ηγέτες του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι γερουσιαστές Μαρκ Γουόρνερ και Μάρκο Ρούμπιο τόνισαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Γερουσία και την υπογραφή του σε νόμο.

TikTokTikTok

Η Γερουσία στο προσκήνιο: Το μέλλον του TikTok κρίνεται

Από την πλευρά του, το TikTok αντέδρασε έντονα, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο “απαγόρευση” και καλώντας τους γερουσιαστές να λάβουν υπόψη τις απόψεις των ψηφοφόρων τους. Η πλατφόρμα τονίζει τον αντίκτυπο που θα έχει η απαγόρευση στην αμερικανική οικονομία, στις μικρές επιχειρήσεις και στους 170 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες.

Η ψηφοφορία στη Γερουσία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και η τύχη του TikTok στις ΗΠΑ θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την έκβαση της.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

Πηγή tvfreaks

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή