Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λαμπρή υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ηγουμενίτσα

Με μία λαμπρή εκδήλωση η Ηγουμενίτσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στο ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς αγώνες “Παρίσι 2024”, που έφτασε στην πόλη από τα Ιωάννινα, συνοδεία, αστυνομικών μηχανών, περιπολικών και οχήματος της πυροσβεστικής.

Τη Φλόγα υποδέχτηκαν οι αρχές της Θεσπρωτίας, o Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και πλήθος κόσμου με τους μαθητές των σχολείων να δίνουν συγκινητική χροιά στην τελετή.

Η Πρωταθλήτρια του στίβου Ναταλία Μπέση ήταν αυτή που ξεκίνησε τη λαμαδηδρομία, ενώ η Ολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου άναψε το βωμό, μεταφέροντας στη πόλη τη Φλόγα της Αγάπης, της Ειρήνης και της Ελπίδας.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας ανέκρουσε τον Ολυμπιακό και τους Εθνικούς  ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας κατά την έπαρση.

Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής, σημείωσε πως “Η Ηγουμενίτσα υποδέχεται τη Φλόγα ως πόλη Ολυμπιονικών, Παγκόσμιων Πρωταθλητών… Υποδέχεται τη Φλόγα με το μήνυμα Ειρήνης και Συνεργασίας, που αυτή μεταφέρει Παγκόσμια… Με την αρχαία ρήση “σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη”.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, ανέφερε πως “Η Φλόγα διασχίζει όλη την Ελλάδα μεταφέροντας τα διαχρονικά, αλλά και επίκαιρα μηνύματα της Ειρήνης και της Συνεργασίας”, ενώ έκανε αναφορά στον Πιέρ Ντε Κουμπερντέν και στο Δημήτριο Βικέλα και την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.

Η Ολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Απόστολος Γκουντούλας

Ο Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής, στο χαιρετισμό του  σημείωσε πως “Θέλουμε να αναδείξουμε το Ολυμπιακό ιδεώδες, αλλά και τους στενούς δεσμούς, που συνδέουν την Γαλλία και την Ελλάδα”, ενώ έκανε ειδική μνεία στην Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρα Τσιάβου και στο σύζυγό της και Παγκόσμιο πρωταθλητή, Απόστολο Γκουντούλα, ο οποίος παρέλαβε την Φλόγα για να συνεχίσει το ταξίδι της προς το νησί των Φαιάκων.

Ο Απόστολος Γκουντούλας παραλαμβάνει τη Φλόγα για το ταξίδι της προς το νησί των Φαιάκων
Τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ο Βαλκανιονίκης της κωπηλασίας Ελευθέριος Δημάκος.

Ρεπορτάζ: Βάσω Γκόρου

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή