Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οι άνθρωποι που δεν μένουν μόνοι μεγαλώνοντας εφαρμόζουν αυτούς τους 5 κανόνες

Η μοναξιά καθώς μεγαλώνουμε δεν είναι αναπόφευκτη. Στην πραγματικότητα, κάποιοι φαίνεται να την αποφεύγουν εντελώς. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς το κάνουν; Δεν είναι μια μυστική φόρμουλα, αλλά μάλλον ένα σύνολο συμπεριφορών που υιοθετούν.

Αυτές οι συμπεριφορές τους προσφέρουν την ικανότητα να συνδεθούν με τους άλλους και να διατηρήσουν μια ζωντανή κοινωνική ζωή.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τις 5 μοναδικές συμπεριφορές που χρησιμοποιούν αυτά τα άτομα για να αποκρούσουν… τη μοναξιά.

Είναι πιο απλό από όσο νομίζετε, και ναι, μπορείτε να τις υιοθετήσετε κι εσείς.

1) Μείνετε ενεργοί

Μια βασική συμπεριφορά των ανθρώπων που παραμένουν κοινωνικά συνδεδεμένοι καθώς γερνούν είναι η σωματική δραστηριότητα. Δεν μιλάμε για τρέξιμο σε μαραθώνιους ή για καθημερινό γυμναστήριο. Είναι πολύ πιο απλό από αυτό.

Η τακτική, μέτρια άσκηση, όπως το περπάτημα ή η κηπουρική, παίζει τεράστιο ρόλο.

Γιατί; Λοιπόν, το να είμαστε δραστήριοι μας κρατά υγιείς και η καλή υγεία είναι ένα ”εισιτήριο” για κοινωνικές δραστηριότητες. Είναι δύσκολο να συναντήσετε τους φίλους σας μια μέρα έξω, αν δεν αισθάνεστε καλά.

Επιπλέον, τα ενεργά χόμπι έχουν συχνά ενσωματωμένες κοινωνικές πτυχές. Γίνετε μέλος σε μια λέσχη περιπάτου, μια ομάδα κηπουρικής ή ακόμα και σε μια ομάδα χορού. Θα διατηρήσετε το σώμα σας σε κίνηση και θα συναντήσετε ταυτόχρονα ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα.

2) Καλλιεργήστε μια θετική νοοτροπία

Είναι αρκετά απλό: Οι αισιόδοξοι τείνουν να έχουν πιο ισχυρούς κοινωνικούς κύκλους. Το παν είναι να προσελκύεις άλλους με την ενέργεια και τη στάση σου.

Μια θετική νοοτροπία δεν είναι να κλείνουμε τα μάτια στις προκλήσεις της ζωής. Εχει να κάνει με την συνειδητή επιλογή να επικεντρώνεσαι στα θετικά σε κάθε κατάσταση.

Αυτή η αισιόδοξη ατμόσφαιρα προσελκύει φυσικά τους ανθρώπους κοντά σε εσάς, καθιστώντας ευκολότερο να καλλιεργήσετε κοινωνικές συνδέσεις και να αποφύγετε τη μοναξιά. Ποιος δεν απολαμβάνει να περνά χρόνο με κάποιον που αποπνέει θετικότητα;

3) Καλλιεργήστε τις υπάρχουσες σχέσεις

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποκρούσουμε τη μοναξιά καθώς μεγαλώνουμε είναι να καλλιεργούμε τις υπάρχουσες σχέσεις μας. Μιλάμε για παλιούς φίλους, οικογένεια, γείτονες, ακόμη και πρώην συναδέλφους. Αυτοί είναι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε μοιραστεί ένα μέρος της ζωής μας- και συχνά κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας.

Το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με αυτά τα άτομα, να είστε κομμάτι της ζωής τους, να μοιράζεστε ιστορίες και να αναπολείτε παλιές εποχές μπορεί να είναι απίστευτα ικανοποιητικό.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η προώθηση αυτών των συνδέσεων δεν απαιτεί πάντα φυσική παρουσία. Ένα τηλεφώνημα, ένα email ή ακόμα και ένα μήνυμα μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ενίσχυση αυτών των δεσμών.

4) Αναζητήστε νέα ενδιαφέροντα

Σκεφτήκατε ποτέ να μάθετε μια νέα γλώσσα, να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική ή να ασχοληθείτε με ένα ομαδικό άθλημα; Λοιπόν, καθώς μεγαλώνουμε, η επιδίωξη νέων ενδιαφερόντων μπορεί να χρησιμεύσει ως μια φανταστική στρατηγική για την αποφυγή της μοναξιάς.

Η εξερεύνηση νέων χόμπι όχι μόνο κρατά το μυαλό μας ενεργό και αφοσιωμένο σε κάτι, αλλά επίσης ανοίγει ευκαιρίες για να γνωρίσουμε άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα.

5) Προσεγγίστε τους άλλους

Στο ταξίδι της ζωής, συχνά παραβλέπουμε μια θεμελιώδη αλήθεια: Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Εάν βιώνετε μοναξιά, το πιθανότερο είναι ότι κάποιος άλλος εκεί έξω νιώθει το ίδιο. Η προσέγγιση μαζί του μπορεί να κάνει τη διαφορά, τόσο για εκείνον όσο και για εσάς.

Μπορεί να είναι ένας γείτονας που ζει μόνος, ένα νέο πρόσωπο στην δουλειά ή ακόμα και ένας φίλος που χάσατε εδώ και καιρό. Ένας απλός χαιρετισμός, μια φιλική συνομιλία ή μια πρόσκληση για καφέ μπορεί να πυροδοτήσει μια σύνδεση που απαλύνει τη μοναξιά και των δύο.

 

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή