Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σε ποια εταιρία ανήκει αυτό το «διαστημικό» κτίριο στην Καλλιθέα (ΦΩΤΟ)

Θα μπορούσε να σταθεί ένα… πλοίο μέσα στην πόλη; Κι όμως, αυτό μπορείς να το δεις -μεταφορικά μιλώντας- στην Καλλιθέα. Πρόκειται για την έδρα της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρίας, Αngelicoussis Group. «In the city of Athens, a ship stands out enlightening everything», σημειώνει σε ανάρτηση της η Linea Light Group, η εταιρία που τοποθέτησε τον εντυπωσιακό φωτισμό στο κτίριο.

«Το κτίριο, με τα 30.000 m² του, υψώνεται επιβλητικά πάνω από την πόλη. Την ημέρα, το φυσικό φως αναδεικνύει τους όγκους του κτιρίου και τη νύχτα, κάθε στοιχείο ξεχωρίζει στο σκοτάδι. Το κτίριο είναι εξ ολοκλήρου σκιαγραφημένο χάρη σε μια μοναδικά σχεδιασμένη λύση φωτισμού, ικανή να τονίσει και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του ώρου. Από τα καμπύλα σχήματα που κατανέμονται σε πολλούς ορόφους, το κτίριο ορίζεται από δύο διακριτά σώματα που ενώνονται με κρεμαστές γέφυρες» σημειώνει η εταιρία.

Στο εσωτερικό του περιλαμβάνει εκπαιδευτικό κέντρο, ναυτιλιακές υπηρεσίες και υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Επίσης, περιλαμβάνει συμπληρωματικούς χώρους όπως Μουσείο, Βιβλιοθήκη, καφέ, γραφεία, γυμναστήριο, αμφιθέατρο και χώρο εστίασης.

Όσο για το πόσο κόστισε συνολικά; Το κόστος έφτασε στα 46.850.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα κτίριο που τραβά τα βλέμματα, έχει 24ωρη φύλαξη, και φυσικά έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό στο It’s Possible.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή