Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

7 Συμβουλές για την Αποτοξίνωση του Ήπατος

Υγεία

7 Συμβουλές για την Αποτοξίνωση του Ήπατος


Καταπονούμε καθημερινά το συκώτι μας με διάφορες συνήθειες, γεγονός που οδηγεί συχνά σε πεπτικά προβλήματα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι αποτοξίνωσης του ήπατος, ώστε να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θεραπεία με μαύρο ραπανάκι

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα φαρμακευτικά φυτά είναι ο καλύτερος τρόπος αποτοξίνωσης του ήπατος. Μεταξύ αυτών, το μαύρο ραπανάκι διεγερτικό του ήπατος που επίσης διπλασιάζει την παραγωγή χολής, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση ουσιών από το ήπαρ αλλά και στο μεταβολισμό των λιπαρών.

Μπορείτε να ακολουθήσετε μια αγωγή 1 ή 2 μηνών με μαύρο ραπανάκι, λαμβάνοντας 3 δόσεις την ημέρα, πριν από τα γεύματα.

Το μαύρο ραπανάκι κυκλοφορεί σε αμπούλες, κάψουλες ή υπό μορφή μητρικού βάμματος στα φαρμακεία.

Θεραπεία με γύρη

Η γύρη είναι ένας άλλος σύμμαχος αποτοξίνωσης του ήπατος, καθώς περιέχει μεθειονίνη σε υψηλές συγκεντρώσεις, ένα αμινοξύ με ισχυρό αποτοξινωτικό ρόλο για το ήπαρ όπου και πάλι, για να έχετε αποτελέσματα, ακολουθήστε μια θεραπεία ενός ή δύο μηνών με δοσολογία 2 έως 3 κουταλάκια του γλυκού ανά ημέρα.

Μεταλλικό νερό πλούσιο σε θείο

Το θείο είναι ευεργετικό για το ήπαρ, καθώς διεγείρει την παραγωγή χολής, ενεργοποιεί διάφορα ένζυμα που συμμετέχουν στην αποτοξίνωση, εξουδετερώνει βαριά μέταλλα, προάγει την οξυγόνωσή του και εισέρχεται στη σύνθεση των αμινοξέων που είναι χρήσιμα για τη λειτουργεία του.

Ένας λοιπόν απλός τρόπος, είναι να πίνετε μεταλλικό νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο όπου για να επωφεληθείτε από την επίδρασή του, καταναλώστε 1,5 έως 2 λίτρα μεταλλικό νερό πλούσιο σε θείο καθημερινά, για αρκετούς μήνες.

Εφαρμογή θερμότητας

Βοηθήστε στην αποτοξίνωση του ήπατος, χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ζεστό νερό ή μια θερμοφόρα. εφαρμόζοντας θερμότητα στην περιοχή πάνω από το συκώτι, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται.

Αυτό, αυξάνει την ποσότητα αίματος που εισέρχεται στο συκώτι, με αποτέλεσμα να λειτουργεί περισσότερο και να αποβάλλει τοξίνες και απόβλητα.

Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή την τεχνική, για 30 λεπτά μία ή δύο φορές την ημέρα, για ένα ή δύο μήνες.

Κάντε μασάζ στο συκώτι

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο συκώτι σας για να τονώσετε τη λειτουργία του.

Αγγίξτε την άκρη του ήπατος, που βρίσκεται στα δεξιά κάτω από τα πλευρά, και κάντε περιστροφικές κινήσεις σε αυτήν την περιοχή, για 2 έως 3 λεπτά τις πρώτες ημέρες, φτάνοντας στη συνέχεια τα 10 λεπτά την ημέρα.

Εάν όμως υπάρχει πολύ λίπος στην περιοχή, το μασάζ δεν θα είναι πολύ αποτελεσματικό.

Εναλλακτικά, κάντε μασάζ στο ήπαρ με ασκήσεις πλευρικής κάμψης του κορμού, γέρνοντας προς τα αριστερά και μετά προς τα δεξιά, πολλές φορές στη σειρά.

Με αυτόν τον τρόπο, το ήπαρ συμπιέζεται και αποσυμπιέζεται εναλλάξ.

Έτσι, αυτή η διαδικασία οδηγεί στην ενεργοποίηση του συκωτιού και στην απομάκρυνση των αποβλήτων του οργανισμού. Αυτή η τεχνική μπορεί να γίνεται μία φορά την ημέρα για ένα μήνα.

Μασάζ των αντανακλαστικών ζωνών του ήπατος

Η ρεφλεξολογία των ποδιών είναι ιδιαίτερα ευεργετική.

Κάντε μασάζ στο δεξί πέλμα, στη μέση της καμάρας και ελαφρώς δεξιά προς τα έξω.

Αισθανόμαστε την περιοχή αυτή πιο επώδυνη όταν το συκώτι δυσλειτουργεί.

Έτσι, μπορείτε να κάνετε μασάζ σε αυτήν την περιοχή με κάποια κρέμα, 5 λεπτά την ημέρα στην αρχή και στη συνέχεια 10 έως 20 λεπτά την ημέρα, για τουλάχιστον ένα μήνα.

Δίαιτα αποτοξίνωσης

Μια σύντομη δίαιτα είναι βοηθητική στην αποτοξίνωση του ήπατος με άμεσο τρόπο.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να ακολουθήσετε μια δίαιτα μιας έως τριών ημερών και καταναλώσετε αποκλειστικά φρούτα και λαχανικά, ωμά ή μαγειρεμένα.

Αυτό μπορεί να γίνει μια ή δυο φορές το μήνα.

Ιδανικά, συνδυάσετε αυτήν την αποτοξινωτική δίαιτα, με την πρόσληψη «φυτικού ήπατος» (μαύρο ραπανάκι, γαϊδουράγκαθο, αγκινάρα).

Έτσι, το ήπαρ που δεν είναι υπερβολικά καταπονημένο, διεγείρεται για να εργαστεί σκληρότερα.

Ίριδα Μελεμενή, Φαρμακοποιός


Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή