Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πότε Έχουν Ξεπεραστεί τα Όρια στο Άγχος;

Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Πότε Έχουν Ξεπεραστεί τα Όρια στο Άγχος;


Το άγχος έχει κυριεύσει τους περισσότερους από εμάς αφού ζούμε σε μια εποχή που οι αγχώδεις διαταραχές κυριαρχούν και τα ψυχοσωματικά προβλήματα που προέρχονται από τις περιοχές του υποσυνείδητου σωματοποιούνται με αποτέλεσμα να προκύπτουν τα λεγόμενα ψυχοσωματικά προβλήματα.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να μην αγχωνόμαστε όπως συστήνουν οι ειδικοί της ψυχικής υγείας.

Άγχος και συμπτώματαΓια να δείτε πού βρίσκεστε σχετικά με το άγχος σας, λάβετε υπόψη τα παρακάτω ανησυχητικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ξεπεράσει τα όρια.

Έντονοι πονοκέφαλοι χωρίς προφανή λόγο

Αν έχετε σχεδόν καθημερινά πονοκέφαλο διαφορετικής έντασης και διάρκειας, είναι πιθανό να οφείλεται στο υπερβολικό άγχος.

Σε αυτήν την περίπτωση ο πονοκέφαλος εκδηλώνεται χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι που τον πυροδότησε.

Θα πρέπει να ανησυχήσετε κυρίως αν δεν υποφέρατε από συχνούς πονοκεφάλους στο παρελθόν.

Φάγωμα νυχιών

Το να τρώτε τα νύχια σας ή να τραβάτε τις παρανυχίδες, είναι πάντα αποτέλεσμα νευρικότητας η οποία προέρχεται από το άγχος και εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι προσπαθείτε υποσυνείδητα να διαχειριστείτε το εσωτερικό σας άγχος.

Από τη στιγμή που θα το εντοπίσετε, μπορείτε πιο εύκολα να μπείτε στη διαδικασία να το καταπολεμήσετε.

Σωματική Φαγούρα

Το έντονο άγχος μπορεί να προκαλέσει επίμονη φαγούρα στο δέρμα με ή χωρίς ορατά σημάδια όπως μικρά κόκκινα εξανθήματα κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, στα χέρια, στην πλάτη, στους ώμους και στο πρόσωπο.

Αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή το άγχος επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα απελευθερώνοντας ισταμίνη, η οποία προκαλεί και τις δερματικές αντιδράσεις.

Αν και δεν είναι ευχάριστο να έχετε εξανθήματα, τουλάχιστον είναι ένας τρόπος το σώμα να εξωτερικεύει το άγχος αφού κρατώντας το μέσα σας, μπορεί το σώμα να το εκδηλώσει με άλλες σοβαρότερες παθήσεις.

Αϋπνίες

Αν δυσκολεύεστε πολύ να κοιμηθείτε όταν πέφτετε στο κρεβάτι κάθε βράδυ και το μυαλό σας δε σταματά να σκέφτεται παρά την κούρασή σας, τότε έχετε πάρα πολύ άγχος συνεπώς αυτό δεν σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε.

Συζητήστε με τον γιατρό σας πώς θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Ενδεχομένως κάποια φυτικά σκευάσματα με χαλαρωτική δράση για αρχή να μπορούσαν να βοηθήσουν.


Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή