Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρώιμα Σημάδια Κατάθλιψης

Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Πρώιμα Σημάδια Κατάθλιψης


Εκτός από τους τρόπους που μπορεί ένας ειδικός να εντοπίσει αν κάποιος πάσχει από κατάθλιψη, υπάρχουν και άλλα, πρώιμα συμπτώματα που είναι στην πραγματικότητα πιο ύπουλα και δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητα.

Εγκατάλειψη αγαπημένων συνηθειών

Κάθε άτομο έχει τις δικές του συνήθειες που αποτελούν γι’ αυτόν τρόπο ζωής συνεπώς όταν εγκαταλείπονται ξαφνικά ως πλέον κουραστικά και ανούσια τότε βρίσκεται στα πρόθυρα κατάθλιψης.

Αλλαγή μουσικών γούστων

Ένα άτομο στα πρόθυρα κατάθλιψης δείχνει αδιαφορία στα εύθυμα τραγούδια, ενώ οι μελαγχολικοί ρυθμοί προκαλούν κλάμα ενώ γεγονός είναι ότι κανένα είδος μουσικής δεν τον ικανοποιεί, ή ακόμα μπορεί να μη θέλει να ακούει καν μουσική.

Αδιαφορία προς αγαπημένα πρόσωπα

Ένα καταθλιπτικό άτομο μπορεί κάποτε να άκουγε τα προβλήματα των άλλων, αλλά πλέον να μη θέλει να ασχοληθεί καν με αυτά συνεπώς αυτό είναι τρανταχτό σημάδι ότι κάτι αρχίζει να μην πηγαίνει καλά.  

Μη ξεκούραστος ύπνος

Ένας άτομο με κατάθλιψη μπορεί να κοιμάται 10-12 ώρες καθημερινά και παρόλα αυτά να νιώθει ότι δεν ξεκουράζεται ή να μην κοιμάται καθόλου με συνέπεια ο ύπνος να μην τον ανανεώνει, αλλάνα χαλάει περισσότερο τη διάθεσή του.  

Έλλειψη αίσθησης του χιούμορ

Τα καταθλιπτικά άτομα δε γελάνε με κανένα αστείο ακόμα κι αν κάποτε γελούσαν εύκολα μέχρι δακρύων και τώρα πια τίποτα δεν τους διασκεδάζει.

Ευερεθιστότητα

Ο εκνευρισμός και ο θυμός είναι από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό συνεπώς όταν ένα άτομο εκνευρίζεται με το παραμικρό για ασήμαντα θέματα και του φταίνε όλοι γύρω του, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Ανεξήγητοι πόνοι

Πόνοι στην πλάτη, τον αυχένα ή το κεφάλι είναι δεδομένοι συνεπώς ένα καταθλιπτικό άτομο σκέφτεται και λέει συνεχώς ότι δε νιώθει καλά και θεωρεί πως είναι μονίμως άρρωστο.

Έλλειψη δημιουργικότητας

Δραστηριότητες και ασχολίες που κάποτε έδιναν χαρά, τώρα μοιάζουν βαρετές σε ένα άτομο με κατάθλιψη αφού νιώθει τη δημιουργικότητά του να έχει στερέψει και δεν μπορεί να καταλάβει από πού αντλούσε τόση έμπνευση παλιά.


Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή