Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μεσολόγγι: Σήμανση των Αργυροπελεκάνων του Αμβρακικού

Μία ακόμη δράση σήμανσης Αργυροπελεκάνων στις λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου και Αμβρακικού ολοκλήρωσε η ομάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, στα πλαίσια του Προγράμματος Pelican Way of LIFE. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, δακτυλιώθηκαν με πλαστικό κίτρινο δακτυλίδι 25 νεοσσοί, ενώ τοποθετήθηκαν και δύο πομποί σε δύο νεαρά άτομα στην Κεντρική Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Pelican Way of LIFE, η ορνιθολογική έχει τοποθετήσει μέχρι σήμερα 6 πομπούς σε Αργυροπελεκάνους του Μεσολογγίου και του Αμβρακικού, από τους οποίους οι 4 εκπέμπουν ακόμα, παρέχοντάς πολύτιμες πληροφορίες για το είδος.

Στο Πρόγραμμα Pelican Way of LIFE “Διατήρηση του Αργυροπελεκάνου κατά μήκος της μεταναστευτικής διαδρομής Μαύρης Θάλασσας – Μεσογείου  (LIFE18 NAT/NL/000716) ενώνουν τις δυνάμεις τους επτά φορείς από πέντε χώρες, με στόχο την προστασία του απειλούμενου με εξαφάνιση Αργυροπελεκάνου (Pelecanus crispus) στην Ευρώπη και σε διεθνές επίπεδο.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 5 χρόνια (09/2019 to 03/2025) και υλοποιείται σε 27 περιοχές Natura 2000 στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Ουκρανία, ενώ θα υποστηρίξει δράσεις στην Τουρκία, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Στην Ελλάδα, οι δράσεις του Προγράμματος υλοποιούνται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή