Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην «Πανηπειρωτική 2024»

Στο πλαίσιο των δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην 22η Εκθεσιακή Δραστηριότητα «Πανηπειρωτική 2024», η οποία ανοίγει τις πύλες της αύριο (18-5-2024) στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων, ενώ θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Στο Περίπτερο Τροχαίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με το αστυνομικό προσωπικό όσο και από σχετικό έντυπο και ψηφιακό υλικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενημέρωση των παιδιών, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη σωστής οδικής συμπεριφοράς από μικρή ηλικία.

Το περίπτερο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της και συγκεκριμένα:

  • Σαββατοκύριακο (18-19/5/2024): 12:00-21:00
  • Δευτέρα – Τετάρτη (20-22/5/2024): 17:00-21:30

Στα πλαίσια παρόμοιων δράσεων το διήμερο (15-16/5) που πέρασε, το Τμήμα Τροχαίας Άρτας συμμετείχε σε βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ”ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ” και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στην αίθουσα ”ΔΙΩΝΗ” του Δήμου Αρταίων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλάμβανε προσομοιωτές οδήγησης οχημάτων, σύγκρουσης και ανατροπής, γυαλιά προσομοίωσης μέθης κ.τ.λ.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν μαθητές σχολείων του νομού, ενώ τα απογεύματα η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή