Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ελβις Πρίσλεϊ: Δικαστής σταματά τον πλειστηριασμό του σπιτιού του στην Γκρέισλαντ

Δικαστής στο Τενεσί εμπόδισε τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό της Γκρέισλαντ, της θρυλικής πρώην οικίας του Έλβις Πρίσλεϊ.

Η έπαυλη βρισκόταν στο επίκεντρο μιας διαμάχης μεταξύ της εγγονής του Πρίσλεϊ, της ηθοποιού Ράιλι Κίου, και μιας εταιρείας που διεκδικούσε την ιδιοκτησία της, αφού δήλωσε ότι οι κληρονόμοι του Ελβις δεν είχαν αποπληρώσει ένα δάνειο.

Η Kίου κληρονόμησε την Γκρέισλαντ και μεγάλο μέρος της περιουσίας του βασιλιά του ροκ εντ ρολ μετά τον θάνατο της μητέρας της, Λίζα Mαρί Πρίσλεϊ, πέρυσι.

Η Naussany Investments ισχυρίστηκε ότι η Λίζα Μαρί χρησιμοποίησε το οίκημα ως εγγύηση για ένα δάνειο ύψους 3,8 εκατ. δολαρίων που δεν αποπληρώθηκε ποτέ. Σχεδίαζαν να το πουλήσουν σε δημοπρασία την Πέμπτη.

Ωστόσο, η Kίου ισχυρίστηκε ότι τα έγγραφα του δανείου ήταν πλαστά και ότι η υπογραφή της μητέρας της είχε πλαστογραφηθεί.

Την Τετάρτη, ο καγκελάριος της κομητείας Σέλμπι, ΤζοΝτέι Τζένκινς, εξέδωσε προσωρινή διαταγή κατά του προτεινόμενου πλειστηριασμού, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στο BBC News.

Σε ανακοίνωσή τους, οι επιχειρήσεις Elvis Presley Enterprises δήλωσαν στο BBC: «Όπως έχει πλέον ξεκαθαρίσει το δικαστήριο, οι ισχυρισμοί δεν ευσταθούν. Δεν θα υπάρξει καμία κατάσχεση. Η Γκρέισλαντ θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως τα τελευταία 42 χρόνια, διασφαλίζοντας ότι οι θαυμαστές του Έλβις από όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να έχουν μια κορυφαία εμπειρία όταν επισκέπτονται το εμβληματικό του σπίτι».

Σε αυτή τη φωτογραφία αρχείου της 18ης Αυγούστου 1977, κουβαλητές μεταφέρουν το καλυμμένο με λουλούδια φέρετρο του Elvis Presley στο μαυσωλείο Forest Hills Cemeteries στο Μέμφις του Τενεσί. Αφού ένας κλέφτης προσπάθησε να αρπάξει τη σορό του, τα λείψανα τόσο του Elvis όσο και της μητέρας του μεταφέρθηκαν σε έναν κήπο στην Graceland.

Ο Έλβις αγόρασε την έπαυλη Γκρέισλαντ το 1957 και έζησε εκεί μέχρι το θάνατό του δύο δεκαετίες αργότερα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το συγκρότημα των 14 στρεμμάτων άνοιξε για το κοινό ως θεματικό πάρκο μουσικής ιστορίας. Σήμερα προσελκύει περίπου 600.000 επισκέπτες ετησίως.

Ο Eλβις είναι θαμμένος εκεί, όπως και οι γονείς του, η κόρη του Λίζα Μαρί και ο γιος της Μπέντζαμιν Kίου.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή