Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Βόλος: Άνδρας έλουζε με ακουαφόρτε παγκάκια και κάδους απορριμμάτων

Αναστάτωση προκλήθηκε στον Βόλο όταν κάτοικοι αντιλήφθηκαν πως ένας άνδρας έλουζε με ακουαφόρτε κάδους απορριμμάτων και παγκάκια. Οι ίδιοι, στον φόβο μήπως και προκληθούν σοβαρά εγκαύματα σε όποιον ερχόταν σε επαφή με το ισχυρό και διαβρωτικό οξύ, ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, ο άνδρας περιφερόταν στην περιοχή μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου στις 12:00 το μεσημέρι, κρατώντας ένα μπουκάλι με το επικίνδυνο υγρό το οποίο περιέχυνε σε παγκάκια και κάδους απορριμμάτων.

Μετά την ενημέρωση του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Πράττου, η υπηρεσία καθαριότητας της περιοχής άδειασε τους κάδους και καθάρισε τα παγκάκια ενημερώνοντας και τη δημοτική αστυνομία με σκοπό να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο άνδρας πριν προλάβει να τραυματίσει κάποιον ανυποψίαστο πολίτη.

Το υδροχλωρικό οξύ θεωρείται ένα πολύ επικίνδυνο διαβρωτικό το οποίο αν έρθει σε επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα. Ταυτόχρονα χάρης στην ερεθιστική και αποπνικτική μυρωδιά του – κυρίως αν ο χώρος δεν εξαερίζεται καλά- μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα μάτια και στο αναπνευστικό σύστημα.

Οι πολίτες οφείλουν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση ανάμειξης του ακουαφόρτε με άλλα καυστικά όπως π.χ. χλωρίνη. Σε αυτή την ανάμειξη παράγεται ένα τοξικό αέριο χλώριο που έχει τη δυνατότητα να δηλητηριάσει και να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή