Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αυγενάκης: Νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

Νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στην Ελλάδα «φέρνει», στο τέλος του τρέχοντος μήνα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον αρμόδιο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη να καλεί τους επικεφαλής των φορέων να καταθέσουν άμεσα προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας τους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Φέρνουμε ένα νέο νομοσχέδιο που θα εισάγει αλλαγές, τομές και βελτιώσεις στη λειτουργία των Διεπαγγελματικών και σας θέλουμε όλους συμμάχους μας» επισήμανε ο ΥΠΑΑΤ, κατά τη ζωντανή διαδικτυακή του τοποθέτηση στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρυζιού, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, και το οποίο εγκαινίασε.

Το πανελλήνιο συνέδριο διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού (ΕΔΟΡΕΛ).

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Αυγενάκης, σημείωσε ότι «δυστυχώς στην Ελλάδα λειτουργούν μόλις οκτώ Διεπαγγελματικές Οργανώσεις» και λέγοντας ότι η αύξησή τους αποτελεί προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ, γνωστοποίησε ότι σύντομα αναμένεται η σύσταση άλλων τεσσάρων. «Πώς γίνεται να μην έχουμε Διεπαγγελματικές Οργανώσεις σε προϊόντα όπως το μέλι, το ροδάκινο και το λάδι;» διερωτήθηκε ο κ. Αυγενάκης.

«Πιστεύουμε στην αποστολή και στον ρόλο των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων. Τασσόμαστε υπέρ του συνεργατισμού» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «θέλουμε με κάθε τρόπο να ενισχύουμε ακόμη περισσότερο, με την παροχή κινήτρων, τη σύσταση ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών».

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ελλάδας για στην υποβολή έξι βελτιωτικών προτάσεων στην ΕΕ μαζί με τις εννέα χώρες του Νότου, που συστήνουν όλες μαζί την Eu Med 9, τονίζοντας πως «ανεπίσημα μεν, αλλά έχουμε ήδη πάρει το “πράσινο φως” στα αιτήματά μας». Υπενθύμισε, δε, ότι στις 26/2 η συμμαχία των εννέα που συγκροτούν την Eu Med θα έχει τη δεύτερη συνεδρίασή της.

«Είμαστε στην ίδια μεριά της όχθης»

«Είμαστε στην ίδια μεριά της όχθης, ξέρουμε τα προβλήματά σας και παλεύουμε μαζί σας για την επίλυσή τους» είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, τούς κάλεσε να μην επιβαρύνουν με τις ενέργειες και δράσεις που κάνουν τους πολίτες, ούτε όμως και να δημιουργούν εμπόδια και καθυστερήσεις στη διακίνηση εμπορευμάτων.

«Είμαστε στη διάθεσή σας» είπε ο κ. Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι η συνάντηση που έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί την απόδειξη ότι στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και «έχουμε όλη την καλή διάθεση να δουλέψουμε μαζί για να τον οδηγήσουμε στην κορυφή».’ Άλλωστε, όπως είπε, είναι «αυτονόητη η συνεργασία μας χθες, τώρα, αύριο και για πάντα».

 

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή