Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Φλώρινα: Έργα 5,5 εκατ. ευρώ στη μεθοριακή διάβαση Λαιμού και στους σταθμούς Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

Την κατασκευή οδού διασύνδεσης της νέας μεθοριακής διάβασης στην περιοχή του Λαιμού Πρεσπών με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και τη διαμόρφωση-αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου των μεθοριακών σταθμών Νίκης και Κρυσταλλοπηγής αφορά πρόσκληση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με δυνητικό δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

Την αναγκαιότητα των τριών έργων είχε επισημάνει ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, σε συσκέψεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας επεξεργάστηκαν και διαμόρφωσαν τις προτάσεις για την οριστικοποίηση της τελικής χάραξης της οδού διασύνδεσης και τον τελικό προϋπολογισμό των τριών έργων. Στη συνέχεια κατατέθηκε το από 27/5/2024 σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών και εκδόθηκε η Πρόσκληση για την πρόταση χρηματοδότησης στην οποία η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε και στο επόμενο διάστημα αναμένεται η οριστική ένταξη χρηματοδότησης στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.) και η έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης των έργων.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή