ΥΛΙΚΑ
60 γρ ΚΟΚΟ coconut spread
800 γρ γαρίδες, ωμές, καθαρισμένες (αν θέλετε αφήνετε 4-5 ακαθάριστες)
500 ml γάλα καρύδας KOKO cuisine
125 ml νερό
αλάτι, πιπέρι
Για την πάστα κάρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 μέτρια κρεμμύδια
50 γρ τζίντζερ
4 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερές πιπεριές (χωρίς σπόρια)
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά
50 γρ κρεμμυδάκια φρέσκα
35 γρ φρέσκο κόλιαντρο
100 γρ φιστικοβούτυρο Meridian Organic Peanut Butter
20 γρ σόγια σος
75 γρ γλυκιά σάλτσα τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά για την πάστα κάρι. Αλέθετε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, λιώνετε το ΚΟΚΟ coconut spread. Σοτάρετε τις ακαθάριστες γαρίδες να πάρουν χρώμα και να είναι μόλις ψημένες.
Τις βγάζετε σε ένα πιάτο. Βάζετε στο τηγάνι τις ωμές γαρίδες και αλατοπιπερώνετε.
Τις σοτάρετε πολύ λίγο, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και στις δύο πλευρές. Τις βγάζετε στο πιάτο με τις ακαθάριστες γαρίδες.
Βάζετε στο τηγάνι την πάστα κάρι. Ψήνετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η πάστα να γίνει αρωματική και να γίνει πιο παχύρευστη. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και το νερό και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τις γαρίδες και σιγοψήνετε για 8-10 λεπτά μέχρι οι γαρίδες να είναι τελείως ψημένες.
Σημ. Αν η σος είναι πολύ παχύρευστη, προσθέτετε λίγο νερό μέχρι να αραιώσει και να γίνει όπως την προτιμάτε.