Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ριγκατόνι μπολονέζ στο φούρνο

spot_img

Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
200 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
2 κουταλιές μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι (ή ξηρό)
125 ml λευκό κρασί
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες από συσκευασία
200 γρ. περαστή ντομάτα (πασάτα)
500 γρ. ριγκατόνι
300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
200 γρ. χαλλούμι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρετε τον κιμά στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να χάσει τα υγρά του. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι, το μαϊντανό και το θυμάρι. Όταν το σπανάκι ξεπαγώσει, περιχύνετε με το κρασί. Μετά από 1 λεπτό περίπου προσθέστε τις συσκευασμένες ντομάτες και την πασάτα. Σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά.

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε αλλά φυλάγετε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Αναμειγνύετε καλά τα μακαρόνια με τον κιμά. Προσθέτετε λίγο νερό των μακαρονιών (εγώ πρόσθεσα ½ φλιτζάνι).

Βάζετε τα μισά μακαρόνια στη βάση ενός ορθογώνιου κεραμικού σκεύους. Πασπαλίζετε με το μισό τυρί και το μισό χαλλούμι. Βάζετε τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτετε με το υπόλοιπο τυρί και χαλλούμι. Ψήνετε στους 180C° στον αέρα για 25-30 λεπτά.

ΠΗΓΗ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή