Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αν δεις αυτά τα 5 σημάδια, τότε έχεις μπροστά σου ένα άτομο συναισθηματικά ανώριμο

Τα συναισθηματικά ανώριμα άτομα δεν μπορούν να διαχειριστούν έντονες καταστάσεις, δρουν χωρίς να σκεφτούν σοβαρά τις συνέπειες και τους λείπει κάτι πολύ βασικό: Η ενσυναίσθηση. Μπορεί να έρθεις σε επαφή με τέτοια άτομα στην δουλειά σου ή στην προσωπική ζωή σου. Πως θα εντοπίσεις τέτοια άτομα; Αν δεις αυτά τα 5 σημάδια, τότε έχεις μπροστά σου ένα άτομο συναισθηματικά ανώριμο.

Δεν μπαίνει στη θέση των άλλων

Αυτό είναι ένα κλασικό σημάδι συναισθηματικής ανωριμότητας – η ανικανότητα να κατανοήσει τους άλλους.

Η ενσυναίσθηση απαιτεί να βγούμε έξω από τις δικές μας εμπειρίες και να φανταστούμε τι μπορεί να νιώθει κάποιος άλλος. Οι συναισθηματικά ανώριμοι ενήλικες συχνά δυσκολεύονται με αυτό.

Φοβάται τη δέσμευση

Η δέσμευση μπορεί να είναι τρομακτική, ειδικά για όσους είναι συναισθηματικά ανώριμοι. Είτε πρόκειται για μια ρομαντική σχέση, μια επιλογή καριέρας, ή ακόμη και για την επιλογή του μενού του δείπνου, η σκέψη ότι πρέπει να επιμείνουν σε μια επιλογή μπορεί να τους στείλει σε μια περιδίνηση.

Αποφεύγει τις δύσκολες συζητήσεις

Οι συναισθηματικά ανώριμοι ενήλικες συχνά προσπαθούν να αποφύγουν αυτές τις δύσκολες συζητήσεις. Προτιμούν να κρυφτούν παρά να αντιμετωπίσουν μια δυνητικά δυσάρεστη κατάσταση.

Εξαρτάται από τους άλλους

Η ανεξαρτησία θεωρείται συχνά ένδειξη ωριμότητας. Και η υπερβολική εξάρτηση από τους άλλους μπορεί να είναι ένδειξη συναισθηματικής ανωριμότητας, ωστόσο. Δεν έχει να κάνει με το ότι χρειαζόμαστε βοήθεια ή υποστήριξη από καιρό σε καιρό – αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Πρόκειται για την εξάρτηση από τους άλλους σε βαθμό που δεν γίνεται να ληφθούν αποφάσεις.

Δυσκολεύεται να ελέγξει τα συναισθήματά του

Η συναισθηματική ωριμότητα προϋποθέτει την ικανότητα διαχείρισης και ελέγχου των συναισθημάτων μας -για έναν συναισθηματικά ανώριμο ενήλικα, ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή