Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΕΛΑΣ για ενδοοικογενειακή βία: 752 κλήσεις στην Άμεση Δράση στη Μεγάλη Εβδομάδα

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ελληνική Αστυνομία στην εβδομαδιαία αποτίμησή της τόσο για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας όσο και για την ανήλικη παραβατικότητα.

Περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας: Σε 66 γυναίκες χορηγήθηκε panic button
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα από 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακή βίας , δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε -752- κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε -66- γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν -488- περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν -278- συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας -14- θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία (Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σχετικά με τα safe houses).

Παραβατικότητα ανηλίκων: 152 συλλήψεις

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων , με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:

  • -6.782- έλεγχοι ατόμων,
  • -305- προσαγωγές,
  • -152- συλλήψεις, ενώ
  • -βεβαιώθηκαν -193- παραβάσεις.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή