Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Europa Conference League με νίκη 1-0 επί της Φιορεντίνα στον τελικό

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τη Φιορεντίνα στην παράταση του τελικού του Europa Conference League κι έστειλε τον κόσμο του στον… έβδομο ουρανό. Η «μαγική» κεφαλιά του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό, έπειτα από τη σέντρα του Έσε χάρισε στον Ολυμπιακό τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της Ιστορίας του και πρώτο ελληνικής ομάδας στην Ιστορία των διοργανώσεων της UEFA.

Σε έναν τελικό για πολύ γερά νεύρα, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν στην παράταση και να κάνουν δικό τους το Europa Conference League, καθώς ο Κάρμο έκανε μία απίθανη επέμβαση στο 120′ σε κοντινό πλασέ του Ικονέ.

Ο Ayoub El Kaabi του Ολυμπιακού σημειώνει ένα γκολ για να κάνει το 1-0 κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα UEFA Europa Conference League 2023/24 μεταξύ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ACF Fiorentina στο AEK Arena στις 29 Μαΐου 2024 στην Αθήνα, Ελλάδα . (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)
Ο Ayoub El Kaabi του Ολυμπιακού σημειώνει ένα γκολ για να κάνει το 1-0 κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα UEFA Europa Conference League 2023/24 μεταξύ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ACF Fiorentina στο AEK Arena στις 29 Μαΐου 2024 στην Αθήνα, Ελλάδα . (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Robbie Jay Barratt – AMA via Getty Images

Ελ Κααμπί: «Είμαστε μία οικογένεια, πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο»

Ο «χρυσός» σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που σημείωσε στο 116ο λεπτό το γκολ που χάρισε το Europa Conference League στους Πειραιώτες και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 επί της Φιορεντίνα, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του μετά το τέλος του αγώνα. «Είναι κάτι μοναδικό. Καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Το αφιερώνουμε στον κόσμο μας και στις οικογένειές μας. Είμαστε ενωμένοι, είμαστε μία οικογένεια και πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης με τον προπονητή της ομάδας Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης με τον προπονητή της ομάδας Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Robbie Jay Barratt – AMA via Getty Images

Μεντιλίμπαρ: «Τιμή μου που έκανα όλο αυτό τον κόσμο ευτυχισμένο»

Ο «αρχιτέκτονας» του θριάμβου του Ολυμπιακού, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού στις 11 Φεβρουαρίου, κατάφερε μέσα σε 3,5 μήνες να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στην ποδοσφαιρική «Γη της Επαγγελίας» είχε κάθε λόγο να χαμογελάει για τον μεγάλο τίτλο των Πειραιωτών.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλη, ο Βάσκος τεχνικός πήρε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τίτλο κι οδήγησε (και) τον Ολυμπιακό σε μία ιστορική βραδιά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος, αποτελεί τιμή που έκανα όλο αυτό τον κόσμο ευτυχισμένο, νιώθω τεράστια χαρά και ευτυχία που έκανα τον κόσμο να νιώθει έτσι και το αφιερώνω σε αυτούς» τόνισε ο Μεντιλίμπαρ και πρόσθεσε:

«Είμαι χαρούμενος που πετύχαμε κάτι που ο σύλλογός μας δεν το είχε ξαναπετύχει ποτέ. Θα το γιορτάσουμε, θα το πανηγυρίσουμε όπως πρέπει και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για ό,τι ακολουθεί…».

Βούρκωσαν Μαρινάκης, Φορτούνης

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας Φορτούνης, συγκέντρωσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της απονομής του τροπαίου του Europa Conference League, αδυνατώντας και οι δύο να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Ο «ισχυρός άνδρας» της Πειραϊκής ΠΑΕ λύγισε όταν αντίκρισε το ιστορικό για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο τρόπαιο, ενώ και ο Φορτούνης δεν κατάφερε να κρύψει την έντονη συγκίνησή του, ξεσπώντας σε κλάματα.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή