Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πως θα Καταλάβετε ότι Είστε Αγχώδεις

Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Πως θα Καταλάβετε ότι Είστε Αγχώδεις


Αν δυσκολεύετε να τα βγάλετε πέρα στην καθημερινότητά σας και στις σχέσεις σας νιώθοντας μια ανεξήγητη ανησυχία να σας κυριεύει, το πιθανότερο είναι ότι αυτό οφείλεται στον αγχώδη χαρακτήρα σας.

Διαβάστε παρακάτω τα σημάδια που δείχνουν ότι είστε αγχώδεις.

Είστε τελειομανείς

Η τελειομανία για εσάς και τους γύρω σας είναι σημάδια άγχους, το οποίο γιγαντώνεται αν τα πράγματα δε γίνουν όπως πρέπει.

Η συμπεριφορά αυτή θα συναντάται και σε ασήμαντα θέματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να σας απασχολούν τόσο.

Έχετε συχνές αϋπνίες

Αν δεν έχετε φάει βαριά ή δεν έχετε πιει καφέ λίγες ώρες πριν κοιμηθείτε, αλλά δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε χωρίς να γνωρίζετε το γιατί, τότε μάλλον αυτό οφείλεται στο άγχος σας.

Όταν ο οργανισμός αγχώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι λογικό να αντιδρά έτσι το βράδυ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ηρεμεί.

Έχετε σωματικά συμπτώματα

Τα συμπτώματα του άγχους μπορεί να είναι και σωματικά εκτός από ψυχολογικά, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά σας.

Οι πόνοι σε διάφορα μέρη του σώματος, οι ταχυπαλμίες, η τριχόπτωση και κάποια δερματικά προβλήματα είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το άγχος επιτίθεται στο σώμα σας.

Έχετε κακές συνήθειες

Μπορεί να τρώτε τα νύχια σας, να πειράζετε το πρόσωπο ή και τα μαλλιά σας και να δαγκώνετε τα χείλη σας. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα άγχους.

Προσπαθήστε να ελέγξετε αυτές τις συνήθειες, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σας.

Τα νύχια, για παράδειγμα, έχουν πάνω τους πολλά μικρόβια κι έτσι όταν αποκτάτε τη συνήθεια να τα τρώτε, μπορούν να περάσουν κατευθείαν στον οργανισμό σας.

Νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει

Τα αγχώδη άτομα κρατούν μέσα τους τα συναισθήματά τους και όταν θέλουν κάτι φωνάζουν και ξεσπούν.

Οι άλλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πού οφείλεται αυτή η συμπεριφορά κι έτσι δημιουργούνται παρεξηγήσεις με το αγχώδες άτομο να διαμαρτύρεται ότι κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε ότι θέλετε να ξεσπάσετε, προτιμήστε να κάνετε μια ήρεμη συζήτηση που μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί μια τέτοιου είδους ένταση.

Κατηγορείτε για όλα τον εαυτό σας

Οι τύψεις, οι κατηγορίες και οι ενοχές είναι από τα συνηθισμένα σημάδια του άγχους.

Αν συνηθίζετε να κατακρίνετε τον εαυτό σας και να σκέφτεστε ότι τίποτα δεν κάνετε σωστά, το μόνο που καταφέρνετε είναι να χαλάτε πολύτιμο χρόνο κι ενέργεια αντί να αντιμετωπίζετε με ψυχραιμία τα πράγματα.


Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή