Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κορυφαίος Αξιωματούχος Ισραήλ: Η επίθεση στη Γάζα θα συνεχιστεί έως το τέλος του 2024

Ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς είναι πιθανό να διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε την Τετάρτη ένας κορυφαίος ισραηλινός αξιωματούχος, μια ζοφερή πρόβλεψη για έναν πόλεμο που διανύει ήδη τον όγδοο μήνα του, κατά τη διάρκεια του οποίου έχουν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει εμβαθυνθεί η παγκόσμια απομόνωση του Ισραήλ και έχει φέρει την περιοχή επανειλημμένα στο χείλος μιας ευρύτερης κρίσης.

Οι δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι έγιναν την ώρα που το Ισραήλ επέκτεινε την επίθεσή του στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, η οποία ήταν το επίκεντρο έντονων μαχών τις τελευταίες ημέρες που έχουν προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκτοπισμένων Παλαιστινίων. Ο στρατός δήλωσε ότι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες από παγίδα που εξερράγη μέσα σε κτίριο.

Ο Χανέγκμπι δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία Καν ότι «αναμένει άλλους επτά μήνες μάχης» για να καταστραφούν οι στρατιωτικές και κυβερνητικές δυνατότητες της Χαμάς και της μικρότερης μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

«Ο στρατός πετυχαίνει τους στόχους του, αλλά από τις πρώτες ημέρες που παρουσίαζε το σχέδιό του στο υπουργικό συμβούλιο, μας είπαν ότι ο πόλεμος θα είναι μακρύς». Έχουν ορίσει το 2024 ως έτος πολέμου».

Οι δηλώσεις του Χανέγκμπι εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της Γάζας και τον ρόλο που θα διαδραματίσει το Ισραήλ σε αυτό. Ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες απαίτησαν από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποφασίσει για ένα μεταπολεμικό σχέδιο για το παλαιστινιακό έδαφος και ο υπουργός Άμυνας του και ένας κορυφαίος κυβερνητικός εταίρος προειδοποίησαν ότι πρέπει να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ δεν θα εγκλωβιστεί στη Γάζα επ′ αόριστον.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι πρέπει να διαλύσει τα τελευταία εναπομείναντα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα. Έχει επίσης δηλώσει ότι θα επιδιώξει επ′ αόριστον έλεγχο ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή